hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DTP görüşme talebini geri çekti

    DTP görüşme talebini geri çekti
    expand

    Yaklaşık iki aydır Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu bekleyen Demokratik Toplum Partisi görüşme talebini Merkez Yürütme Kurulu'nda gözden geçirdi. Genel Başkan Ahmet Türk, Başbakan'dan talebimizi yarın geri çekeceğiz. Başbakan isterse her zaman görüşürüz" dedi.

    DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme taleplerini geri çekme kararı aldıklarını belirterek, bunu Başbakanlığa yarın resmen bildireceklerini söyledi.

    Türk, Avrupa Birliği ülkelerinin Ankara'daki büyükelçilerine Park Fora Restoran'da yemek verdi.

    Restoran girişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türk, partisinin MYK toplantısının nasıl geçtiğinin sorulması üzerine, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini, toplantıda bunu değerlendirdiklerini söyledi.

    Sivil çalışmaların ortaya çıkartılmasında yapılması gerekenleri görüştüklerini anlatan Türk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan 28 Nisan'da randevu talepleri olduğunu ve bu talebe yanıt alamadıklarını ifade etti.

    Türk, TBMM'de grubu bulunan siyasi bir parti olduklarını hatırlatarak, "barış, demokrasi ve Türkiye'de akan kanın durması için yapılması gerekenleri Başbakan Erdoğan'a anlatmak istediklerini, ancak 2 ay içerisinde taleplerine yanıt alamadıklarını, bunun üzücü bir durum olduğunu" dile getirdi.

    Ahmet Türk, bu randevu talebini sürdürmenin gereksiz olduğunu düşündüklerini belirterek, MYK'da bu talebi geri alma kararı verdiklerini, bu kararı da yarın Başbakanlığa resmi bir yazıyla göndereceklerini söyledi.

    Türk, Başbakan Erdoğan isterse kapılarının açık olduğunu ve görüşebileceklerini kaydetti.

    Başbakan'a eleştiri

    DTP Eş Başkanları Ahmet Türk ve Emine Ayna başkanlığında yapılan toplantı yaklaşık 7 saat sürdü.

    Toplantıda Kürt sorununun çözümü açısından önemli bir sürece girildiği belirtildi ancak Başbakan'ın randevu vermemesi eleştirildi.

    DTP MYK üyeleri bundan sonra partinin atacağı adımların ve başbakan ile görüşmenin daha geniş bir sürece yayılması gerektiğine karar verdi.

    Alınan bu karar toplantıya katılamayan kurul üyelerine de iletilecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow