hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Albay Dursun Çiçek tutuklandı

    Albay Dursun Çiçek tutuklandı
    expand

    Taraf gazetesinde yayımlanan "İrtica İle Mücadele Planı" iddialarıyla ilgili ifadesi istenen Albay Dursun Çiçek "örgüt üyeliği" suçlaması ile tutuklandı. Çiçek, Hasdal Askeri Cezaevi'ne konuldu. İfadesi alınan 8 albay ise serbest bırakıldı.

    Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcılarınca ifadeleri alınan 9 muvazzaf subaydan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

    Dursun Çiçek, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde savcılık ifadesinin ardından sevkedildiği İstanbul Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıktı.

    Mahkeme, Çiçek'in tutuklanmasına karar verdi.

    Tutuklama kararının ardından Çiçek, adliyeden çıkarıldı.

    Öte yandan, bir kısmı için savcılıkça adli kontrol uygulaması istendiği belirtilen diğer muvazzaf subayların ise serbest bırakıldıkları öğrenildi.

    Savcılık, "İrtica İle Mücadele Planı"nın altında imzası bulunduğu iddia edilen Albay Dursun Çiçek'in bugün ifade vermeye gelmesini istemişti. Çiçek, saat 12.00'ye doğru bir minibüsle Beşiktaş Adliyesi'ne getirildi.

    Askeri savcılık, fotokopi belgeyle ilgili olarak Dursun Çiçek hakkında soruşturmaya gerek olmadığına karar vermiş ve dosyayı İstanbul'a göndermişti.

    Tutuklama talebiyle hakim karşısına çıkan Albay Çiçek, "örgüt üyeliği" ile suçlanıyor.

    Çiçek'in yanı sıra 8 Albay daha İstanbul Adliyesi'ndeydi. Dün ifade için beklenen ancak gelmeyen Albaylar, bu sabah 8 sıralarında geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Beşiktaş Adliyesi'ne getirildi.

    8 Albay kameralara en uzak noktadaki yemekhanenin bulunduğu kapıdan içeri alındı.

    Albayların gelişinden kısa süre sonra da, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılardan Zekeriya Öz adliye binasına geldi. Albaylardan dördü serbest bırakılırken dördü ise "denetimli serbestlik" talebiyle mahkemede.

    8 isim, yaklaşık 25 gün önce Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda başlayan soruşturma ile şüpheli listesine girmişti.

    TARAF GAZETESİNİN HABERİ

    Taraf gazetesinin 12 Haziran 2009 tarihli sayısında, 'AKP ve Gülen'i Bitirme Planı' başlıklı haberde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca (CMK 250. madde ile yetkili bölümü) yürütülen soruşturma kapsamında bir şüphelinin ofisinde yapılan aramada ele geçirildiği iddia edilen bir belgeye istinaden Genelkurmay Harekat Başkanlığı Bilgi Destek Dairesi 3. Bilgi Destek Şube Müdürlüğü'nde 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' adı altında bir çalışma yapıldığı, çalışmayı içeren belgenin altında 3. Bilgi Destek Şube Müdürü Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek'in paraf ve imzasının bulunduğu iddia edilmiş ve belgeye ait fotokopiler yer almıştı.

    Taraf gazetesinde yayımlanan haber üzerine Genelkurmay Başkanlığı'nca soruşturma emri verilmiş ve aynı gün Askeri Savcılık tarafından olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

    Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi'nce aynı gün belgenin içeriğiyle ilgili 'yayım yasağı' konulmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow