hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ege'de çarpışan gemiler birbirinden ayrıldı

    Egede çarpışan gemiler birbirinden ayrıldı
    expand

    Ege Denizi'nin uluslararası sularında çarpışan ve birbirine bitişik duran iki gemi güvenli bir şekilde ayrıldı.

    Kurtarma işlemini yürüten Solar Gemi Kurtarma Hizmetleri A.Ş. tarafından yapılan yazılı açıklamada, yaklaşan kötü hava şartlarının neden olabileceği bir çevre felaketinin önlenebilmesi amacıyla, çalışmaların hızlandırıldığı belirtildi.

    Kurtarma ekibindeki 12 kişi tarafından, gemi mühendisi gözetiminde yürütülen çalışmalarda, Almanya bandıralı "Renate Schulte" adlı geminin "bulb" olarak tabir edilen baş kısmının dün öğleden sonra hızlı bir şekilde kesildiğinin anlatıldığı açıklamada, "Bu sabah saat 10.15 itibariyle Ocean Ergun adlı römorkörün yardımıyla gemilerin birbirlerinden ayrıldığını ve operasyonun en riskli adımlarından biri olan bu aşamanın herhangi bir sorun yaşanmadan tamamlandığını bildirmenin haklı gururunu yaşamaktayız" denildi.

    Açıklamada ayrıca, "Renate Schulte gemisi kendi imkanlarıyla demir yerine seyretmiştir. Martı Princess gemisi ise Ocean Ergun römorkörü yedeğinde, olumsuz hava koşullarına maruz kalmayacak şekilde, yakıt ikmalinin yapılabileceği ve yetkililer tarafından da mutabık kalınan sığınma yerine çekilmeye başlanmıştır" ifadeleri yer aldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow