hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ders programlarında değişiklik yapıldı

    Ders programlarında değişiklik yapıldı
    expand

    Meslek liseler ile genel liselerin ders programları ortak olacak. YÖK'ün katsayı farkını kaldırmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı da ders programlarında değişikliğe gitti. Artık meslek liseliler de tarih , coğrafya, fizik , kimya ve matematik gibi dersleri alabilecek. Yenilikler bunlarla sınırlı kalmayacak.

    YÖK ve Milli Eğitim  sistemi gözden geçirmeye devam edecek. Değişiklikleri Talim Terbiye Kurulu Başkanı Merdan Tufan CNN TÜRK'e anlattı.

    YÖK meslek liseleri ile genel liseler arasındaki farklı katsayı uygulamasını kaldırdı. 2010'dan itibaren iki aşamalı ÖSS uygulanacak yani  üniversiteye giriş sistemi de değişti.

    Milli Eğitim Bakanlığı da bu değişiklikler kapsamında ortaöğretim sisiteminde yeni eğitim-öğretim yılı için yeni uygulamalara gitti.

    Genel liselerde yapılan değişikliklerden biri bu. Peki meslek liselerini tercih eden öğrencilerin ders programlarında neler değiştirildi?

    Katsayı farkının kalkmasıyla üniversite sınavında genel liselerle eşit duruma gelen meslek liselerinin ders programları  farklı.

    Milli Eğitim Bakanlığı okutulan derslerde de bu iki farklı tür lise arasında denge sağlamaya çalıştı. Bundan sonra meslek liselerinde de genel liselerde görülen bazı dersler geçerli olacak.

    Sadece bununla sınırlı değil. Bu yıl öğrencilerin branş derslerinde de değişiklikler oldu. Artık  9. Sınıfların yanısıra 10, 11 ve 12. Sınııf öğrencileri de 1'er saat beden eğitim dersi alacaklar.

    İsteyen öğrenciler beden eğitim yerine müzik ya da resim dersini de seçebilecek. Ve bu uygulama sadece genel liseler için değil imam hatip liseleri için de geçerli olacak. Ancak küçük bir farkla.

    Bundan sonrası için de Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK birlikte çalışacak. Ortaöğretim sistemi yeniden gözden geçirilecek. YÖK üyeleriyle Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin bir araya geldiği ilk toplantı geçtiğimiz hafta yapıldı.
    Toplantıların devamı da gelecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow