hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti'nin kongresine önemli konuklar

    AK Partinin kongresine önemli konuklar
    expand

    AK Parti 3. Olağan Büyük Kongresi'nde dünyanın dört bir yanından önemli misafirleri ağırlayacak.

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen yaptığı yazılı açıklamada, 3 Ekim Cumartesi günü yapılacak AK Parti 3. Olağan Büyük Kongresi'ne dünyanın dört bir yanından önemli misafirlerin katılacağını belirterek, ASKİ Spor Salonu'nda saat 10.00'da başlayacak kongreye davet edilen önemli devlet ve siyaset adamlarının kesin katılım mesajları gönderdiklerini kaydetti.

    Açıklamaya göre, kongreye katılacaklarını bildiren bazı davetliler şunlar:

    "Almanya SPD Partisi Milletvekili Gerd Andres, CDU Dış İlişkiler Sorumlusu Klemens Mömkes, Arnavutluk Maliye Bakanı Ridvan Bode, Yeni Azerbaycan Partisi Genel Başkan yardımcılar Ali Ahmetov ve Eldar İbrahimov, Bosna Hersek SDA Partisi Genel Başkanı 1. Yardımcısı Asim Sarajlic, SDA Partisi Genel Sekreteri Amir Zukic ve MYK Üyesi Salmir Kaplan, Bulgaristan Milletvekili Korman İsmailov, Kurdjali Başkanı Hasan Azis, Avrupa Parlamentosu milletvekilleri Metin Kazak ve Filiz Hüsmenova, Gürcistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Giorgi Tsereteli, Milletvekili Dilar Khabuliani, Irak İslam Partisi Siyasi Büro üyeleri Dr. Ammar Vecih Muhammed ve Abdulkerim İzzet Gani, Irak Dava Partisi Yöneticisi ve Başbakan Danışmanı Sadık Al-Rikibi, Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Ali Al-Adeeb, DP yöneticisi ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Waleed Al-Hadi, Irak Türkmen Cephesi Ankara Temsilciliğinden Sadun Köprülü, Dr. Hicran Kazancı ve Adil Selbi.

    İspanya PSOE Partisi Üyesi ve Avrupa Parlamentosu Millitvekilli Andres Perello, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti UBP Başbakanı ve Başbakan Derviş Eroğlu, milletvekili İrsen Küçük, DP Başkanı Serdar Denktaş, Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Ferdi Sabit Soyer, Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Özgürlük ve Reform Partisi Genel Başkanı Turgay Avcı, Kosova Başbakan Yardımcısı ve LDK Partisi Genel Sekreteri Rame Manaj, Kosova Yerel Yönetimler Bakanı Sadri Ferati, Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı Mahir Yağcılar.

    Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nazir, Türk Demokratik Partisi Genel Başkanı Kenan Hasip, Makedonya Dışişleri Bakanı Antonio Milososki, VMRO-DPMNE'den Ilija Kasapovski, Demokratik Bütünleşme Partisi'nden Abdylaqim Ademi, Nexhati Jakupi, Ahmet Qazimi, Muhamet Hozha, Pakistan Enformasyon Bakanı Shazia Marri, İletişim ve Çalışma Bakanı Sadiq Umrani, Polonya Milletvekili Krzysztof Lisek, Birleşik Rusya Partisi Yüksek Şura Üyesi Valery Yazev, Tunus RCD Partisi Temsilcisi Hajer Cherif ve Ukrayna Parlamentosu Dış İlişkiler Başkanı Oleh Bilorus."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow