hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cem Uzan Fransa'ya sığındı

    Cem Uzan Fransaya sığındı
    expand

    Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'ın avukatı Şaylan Çığgın, Cem Uzan'a Fransa'nın siyasi sığınma hakkı tanıdığını, Uzan'ın bundan sonra Fransa'da yaşayacağını iddia etti.

    Çığgın yaptığı yazılı açıklamada, "Cem Uzan'ın, 2003 senesinin haziran ayında başlayan ve bugüne kadar aralıksız sürdürülen siyasi linç kampanyası nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadığını" savundu.

    Müvekkili Cem Uzan'ın "siyasi baskı ve zorlamalarla seneler sonra bile kendisine ve küçük çocuklarına karşı açılan suni davalar ile uğraşmak zorunda bırakıldığını" ileri süren Çığgın, "Cem Uzan, hiç hak etmediği halde kendisine yaşatılan bunca sıkıntıdan sonra Fransa'nın siyasi sığınma hakkı vermesinden dolayı Fransa'ya büyük bir minnet duymaktadır. Dünyanın en önemli devletlerinden Fransa tarafından Cem Uzan'a siyasi sığınma hakkı tanınmış olması son derece önemlidir. Cem Uzan, bundan sonraki yaşamını Fransa'da devam ettirecektir" açıklamasında bulundu.

    İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi, geçen hafta TMSF'nin Cem Uzan için tutuklama kararı çıkarılması talebini uygun görmemişti.

    TMSF'nin talebi 10 Kasım'daki duruşmada yeniden değerlendirilecek.

    Pamukova Sulh Hukuk Mahkemesi ise Cem Uzan'a, orman işgali iddiasıyla açılan davada, 1 yıl 8 ay hapis cezası vermişti.

    Fransa teyit etti

    Fransa Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Bernard Valero da, Cem Uzan'ın Fransa'dan siyasi sığınma talebinde bulunduğunu teyit etti.

    Bakanlıkta yapılan olağan basın toplantısında, Valero, Uzan'ın başvurusunun diğer başvurularda olduğu gibi rutin süreçten geçirilerek mülteciler ofisi OPRA tarafından değerlendirildiğini söyledi.

    Başvurunun geçen ay yapıldığını tahmin ettiğini ifade eden Valero, Cem Uzan'ın şu anda Fransa'da olup olmadığı ve başvurunun nerede yapıldığı konusuna ise açıklık getirmedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow