hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bayrak asmayan esnafa para cezası

    Bayrak asmayan esnafa para cezası
    expand

    Isparta Belediye Başkanı Yardımcısı Recep Erdem, Türkiye Cumhuriyeti'nin 86. kuruluş yıl dönümü kapsamında iş yerine Türk bayrağı asmayan bir esnafa ceza verildiğini bildirdi.

    Isparta'daki esnafın da duyarlı olduğunu ve bayraklarını bayramdan üç gün önce asmaya başladığını ifade eden Erdem, şehir merkezindeki esnafın da günler öncesinden iş yerlerini Türk Bayrağı ile donatmaya başladıklarını kaydetti.

    Belediyeler Kanunu ve Zabıta Yönetmeliği gereğince de Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıl dönümlerinde iş yerlerine bayrak asma zorunluluğu olduğunu hatırlatan Recep Erdem, yönetmeliğe aykırı hareket eden esnafa para cezası uygulanacağını söyledi.

    Erdem, "Bayram dolayısıyla Türk bayrağı asmayan esnafa 140 TL ceza uygulanacak" diye konuştu.

    Belediye zabıta ekiplerinin esnafı dolaşmaya başladığını, bayrak asmayanları uyardıklarını, asanlara da teşekkür ettiklerini dile getiren Recep Erdem, "Amacımız milli ruhu birlikte yaşamak" ifadelerini kullandı.

    Öte yandan, Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, iş yerine bayrak asmadığı gerekçesiyle bir esnafa 140 TL ceza kesti.

    Belediye Başkan Yardımcısı Erdem, kanun kapsamında Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla esnafın iş yerlerine bayrak asma zorunluluğu bulunduğunu, bu doğrultuda zabıta ekiplerinin bayrak asmayan esnafa yönelik denetimlerde bulunduğunu, iş yerine bayrak asmayan bir esnafa 140 TL ceza kesildiğini bildirdi.

    Kanunun sadece bu bayramda geçerli olmadığını hatırlatan Erdem, resmi bayramlarda bayrak asılma zorunluluğunun bulunduğunu vurguladı. Isparta'da Cumhuriyet Bayramı'nın coşkuyla kutlanması için belediye olarak aldıkları tedbirleri uyguladıklarını söyleyen Recep Erdem, esnafa beş bin adet bayrak dağıttıklarını kaydetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow