hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan ve Başbuğ arasında kritik görüşme

    Erdoğan ve Başbuğ arasında kritik görüşme
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, haftalık olağan görüşmesini gerçekleştirdi. Görüşmede İrtica Mücadele Eylem Planı da gündeme geldi.

    Saat 18.20'de Başbakanlık Resmi Konut'ta gerçekleşen görüşme 1 saat 20 dakika sürdü.

    Başbakanlık Basın Merkezi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un haftalık olağan görüşmesinde, gündemde yer alan "irticayla mücadele eylem planı" belgesine yönelik tartışmaların da değerlendirildiğini bildirdi.

    Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ'un bugün haftalık olağan görüşmelerini gerçekleştirdikleri anımsatıldı.

    Görüşmede, ülke güvenliğine ilişkin konuların değerlendirildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Gündemde yer alan 'irticayla mücadele eylem planı'na yönelik tartışmalar da değerlendirilmiştir. İddia edilen, 'eylem planına' ilişkin soruşturma süreci adli ve askeri yargı makamları tarafından kendi görev ve yetki alanları kapsamında yürütülmektedir. Bu sürecin en kısa zamanda gerçeği ortaya çıkarması beklenmektedir. Bu süreçte herkese düşen görev, sürecin sonuçlanmasını beklemek, kişi ve kurumları hedef alan davranış ve yorumlardan kaçınmaktır."

    Başbakan Erdoğan Pakistan gezisi sırasında konuyu Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile görüşeceğini açıklamıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow