hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gül ve eşinden Köşk'te eşli resepsiyon

    Gül ve eşinden Köşkte eşli resepsiyon
    expand

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, siyaset, iş ve sanat dünyası, yabancı misyon ve sivil toplum temsilcileri, Ermeni ve Musevi din adamlarınden oluşan geniş yelpazedeki davetli topluluğuna eşli Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu verdi.

    Çankaya Köşkü'ndeki resepsiyon öncesinde Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, konukları karşılayacakları salona çalışma ziyareti için Türkiye'ye gelen KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve eşi Oya Talat ile birlikte girdi.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül resepsiyon için siyah papyonlu bir smokin, eşi Hayrünnisa Gül ise boydan siyah elbise üzerine kısa beyaz ceket giydi.

    Gül çiftinin konuklarını anons eşliğinde karşılaması 55 dakika sürdü.

    Resepsiyona 800 kişinin eşiyle birlikte davet edildiği öğrenildi.

    Eşsiz gelenler

    Devlet Bakanları Mehmet Aydın, Egemen Bağış, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil eşleriyle resepsiyona katılırken, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek eşsiz geldi.

    Gül ve eşinden Köşk'te eşli resepsiyon

    Resepsiyona aralarında DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın da bulunduğu bazı milletvekilleri, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Vekili Salih Melek, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi ile Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Tahsin Aktı, basın yayın organlarının temsilcileri ve bazı iş adamları da katıldı.

    Resepsiyona katılan bazı büyükelçilerin ve yabancı misyon temsilcilerinin eşlerinin yerel kıyafetler giydikleri gözlenirken, Kore Büyükelçiliği Askeri Ateşesi'nin eşi, Cumhurbaşkanı Gül'ün önünde eğilerek selam verdi.

    Çankaya Köşkü, resepsiyonla iş ve sanat dünyasının renkli isimlerine de ev sahipliği yaptı.

    Resepsiyona, ünlü müzisyen Mazhar Alanson Biricik Suden ile Sibel Can oğlu Engin ile Gülben Ergen eşi Mustafa Erdoğan ile Metin Şentürk, tiyatrocu Kenan Işık, Zara da eşleriyle birlikte geldi.

    Davetliler arasında tarihçi İlber Ortaylı, yazar Doğan Cüceloğlu, Devlet Sanatçısı Okay Temiz, ünlü vokalist Yıldız İbrahimova, karikatürist ve oyuncu Hasan Kaçan, oyuncular Erdal Özyağcılar, Kadir Çöpdemir, Tuba Büyüküstün, Oktay Kaynarca, ses sanatçıları Zerrin Özer, Hakan Altun, Yeşim Salkım, Ercan Saatçi, şair İbrahim Sadri, tiyatrocu Şehnaz Çakıralp, iç mimar Zeynep Fadıllıoğlu, manken Vahe Kılıçarslan da yer aldı.

    Bazı dini azınlık temsilcileri de Cumhurbaşkanı Gül'ün davetine uyarak, resepsiyon için Çankaya Köşkü'ne geldi.

    Türkiye Musevileri Hahambaşı İsak Haleva, İstanbul Süryani Katolik Kilisesi Patrik Vekili Yusuf Sağ, Ermeni Patrikhanesi Başpiskoposu Aram Ateşyan, Katolik Ermeni Cemaati lideri Ohannes Çolakyan resepsiyona katıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow