hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kandil'den gelen 8 PKK'lı hastanelik oldu

    Kandilden gelen 8 PKKlı hastanelik oldu
    expand

    Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine, Kandil'den gelerek 19 Ekim'de Türkiye'ye giriş yapan ve karşılama görüntüleri ile tartışmalara neden olan PKK'lıların tümü gribe yakalanarak hastaneye kaldırıldı.

    DTP Diyarbakır İl Başkanı Fırat Anlı, Diyarbakır'da bulunanların aşırı yorgunluk ve soğuk algınlığı nedeniyle hastalandıklarını doğrulayarak, "Hastaneye götürdük, ilaç yazdılar şimdi dinlenmeleri gerekiyor" dedi.

    Habur sınır kapısından Türkiye'ye giriş yapan 34 kişilik gruptan Mahmur kampından gelenlerin büyük kısmı Şırnak ve Hakkari'deki yakınlarının yanına giderken, Kandil'den gelen 8 kişi ise Diyarbakır'da kaldı.

    'Yolculuk hasta etti'


    DTP Diyarbakır il binasında kalan gruptakilerin tamamına yakınının aşırı yorgunluk ve soğuk algınlığı nedeniyle doktora götürüldükleri belirtildi.

    Anlı, "Arkadaşları doktora götürdük, ilaçlar yazıldı ve istirahat etmeleri istendi. Hangi şartlar altında buraya geldiklerini biliyorsunuz. Bu nedenle aşırı yorgunluk arkadaşları malesef hastanelik etti. Bu nedenle basın yayın kuruluşlarının görüşme isteklerini reddetmek zorunda kaldılar" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow