hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karargahtaki arama: 8 askeri personel gözaltında

    Karargahtaki arama: 8 askeri personel gözaltında
    expand

    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın evinin yakınlarında gözaltına alınan, sonra serbest bırakılan iki subayın karargahtaki bürolarında dün gece arama yapıldı. Genelkurmay Başkanlığı arama sonrası 8 askeri personelin gözaltına alındığını açıkladı.

    Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgi notunda, "Yürütülmekte olan bir soruşturma kapsamında dün akşam (25.12.2009) Saat 19.30'dan itibaren, Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığında soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcıları nezaretinde bir arama yapılmıştır. İlgili kanun ve mevzuat uyarınca aranan yerin askeri mahal olması nedeniyle arama Cumhuriyet Savcıları nezaretinde Merkez Komutanlığı görevlileri tarafından icra edilmiştir. Sabah Saat 05.46'da sona eren aramayı müteakip burada görevli 8 askeri personel gözaltına alınarak, Ankara Merkez Komutanlığı'na götürülmüşlerdir" ifadeleri yer aldı.

    Kirazlıdere mevkiindeki Başkanlık binasında, dün akşam saat 19.00'da başlatılan arama çalışmaları bugün sabah saat 06.00'da tamamlandı.

    Terör ve organize suçlara ilişkin soruşturmalara bakmakla görevli 3 Cumhuriyet Savcısının eşliğinde gerçekleştirilen aramayı, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polisler yaptı.

    Aramada, askeri savcı da hazır bulundu. Arama sırasında, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimi de Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Başkanlığı'na gitti.

    Geçtiğimiz cumartesi günü gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan iki subayın bürosunda yapılan aramada, bazı belge ve dokümana el konulurken, bu kişilere ait bürolardaki bilgisayarların harddiskleri de kopyalandı.

    Aramanın ardından, Cumhuriyet Savcıları ile polis ekipleri Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Başkanlığı'nın bulunduğu Kirazlıdere mevkiindeki askeri bölgeden ayrıldı.

    Arama boyunca gazeteciler askeri bölgenin dışında tutuldu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow