hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Peygamber devesi sinek kuşunu böyle yedi!

    Peygamber devesi sinek kuşunu böyle yedi
    expand

    Bir peygamber devesinin sinek kuşunu yemesi amatör bir fotoğrafçı tarafından kaydedildi.

    Peygamber devesinin beslenme anını fotoğraf makinesiyle ölümsüzleştiren amatör fotoğrafçı dehşete düşmesine rağmen deklanşöre basmayı başardı.

    Çaresiz kuşun kaçma çabalarını bacaklarıyla engelleyen peygamber devesi, kendisinden daha büyük olan sinek kuşunu öldüğünden emin olana kadar bırakmadı.

    Olayı fotoğraflayan kişi ise Pennysylvania'da yaşayan Richard Walkup, aslında bu sahneye oğlunun şahit olduğunu ve kendisine haber verdiğini söyledi.

    Oğlunun dediği yere giden Walkup sinek kuşunun peygamber devesi tarafından yenilmekte olduğunu görünce şaşırsa da kendini toplayıp hemen olayı görüntülemeyi başarmış.

    Peygamber devesinin sinek kuşunu öldürebilmek için bacaklarından birini kılıç gibi kullanıyor. Diğer ayaklarıyla da hayvanın hareket etmesini engelliyor.

    Peygamber develeri kamuflaj ustaları olarak tanınıyor. Çevrelerindeki yeşilliklerin içinde kendilerini görünmez kılabilen bu ilginç hayvanlar bu şekilde hem kendi güvenliklerini sağlıyor hem de avlarını kolayca tuzağa düşürebiliyor.

    Peygamber develeri normalde böcek yiyerek besleniyor. Ancak bazı türlerinin küçük kertenkeleleri, kurbağaları, kuşları ve yılanları da tuzağa düşürüp yediği biliniyor. Bu hayvanların 9 aileye ayrılan toplam 2 bin 200 türü bulunuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow