hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Taklitçi ailenin son üyesi

    Taklitçi ailenin son üyesi
    expand

    Çin'in gösteri dünyası ve taklit sanatının temsilcilerinden Çıng ailesinin son üyesi Çıng Ciaçiang, kuş seslerinden, atların dörtnala koşmasına, uçak kalkışından, tren sesine kadar 100 farklı sesi taklit edebiliyor.

    Reuters ajansının haberine göre, Çin gösteri dünyasında uzun bir geçmişe sahip olan ve tanınan Çıng ailesi, şimdiye kadar Çin liderlerinden, Charlie Chaplin'e kadar çok sayıda önemli kişiye gösteriler sundu.

    Pekin Sanat Topluluğu üyesi ve 30 yıldan uzun süredir profesyonel taklit sanatçısı olan Çıng, dilinin kalın olmadığını, dolayısıyla her yöne hareket ettirebildiğini, ancak bir gösteride 30'dan fazla taklit yapamadığını söyledi.

    Bu yeteneğin bir aile geleneği olduğunu ve 100 yıldan uzun süredir nesilden nesile aktarıldığını belirten Çıng, taklitçiliğin tüm inceliklerini çocukluğundan beri babasından öğrendiğini kaydetti.

    Çıng, kendisinin çocuğu olmadığını belirterek, "Ben de yeteneklerimi ve taklitçiliğin inceliklerini sanat okullarındaki öğrencilere aktarıyorum" diye konuştu. Diğer geleneksel Çin sanatçılarının aksine, Pekin'in simgelerinden biri olan "Laoşı Çay Evi"nde düzenli gösteriler sergileyen Çıng, her gösterisinde salonu dolduruyor.

    Gösterilerinin kalabalık olmasına rağmen, insanların kariyer tercihlerinin farklı olduğunu dile getiren Çıng, "Artık insanlar üniversitelerde eğitim alarak güzel işlere sahip olmak istiyor. Dolayısıyla ses taklitçiliği sanatıyla ilgilenen kişi sayısı çok azaldı" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow