hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail'den Gazze'ye füze saldırısı: 3 ölü

    İsrailden Gazzeye füze saldırısı: 3 ölü
    expand

    İsrail uçakları, akşam saatlerinde Gazze Şeridi'nin orta kesimlerinde bir grup Filistinli militanın bulunduğu alana füze saldırısı düzenledi.

    Deyr El-Balah'ın doğusuna düzenlenen saldırıda, İslami Cihad grubunun askeri kanadı Saraya El Kudüs militanları olduğu belirtilen 3 Filistinli öldü.

    Ölenlerin kimliği henüz tespit edilmedi. İsrail ordu sözcülüğü ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

    İsrail ordu sözcülüğü, Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki Deyr El-Balah'ta Filistinli militanların üzerine hava saldırısı düzenlendiğini doğruladı.

    İsrail ordu sözcülüğünün açıklamasında, İsrail Hava Kuvvetlerinin söz konusu bölgeden İsrail'e roket saldırılarında bulunmaya hazırlanan bir grubun tespit ederek, hedef aldığı belirtildi.

    Açıklamada, İsrail ordusunun terör örgütlerinin İsrail'e karşı roket saldırılarına müsamaha göstermeyeceği ve İsrail'in güneyindeki yerleşimlerin huzurunu bozacak herhangi bir saldırıya karşılık vermeye devam edeceği de vurgulandı.

    Bu arada, ordudan yapılan diğer açıklamada da hava saldırısında ölenlerden Abid Ebu Nasır'ın, El-Kudüs Tugayları'nın önde gelen komutanlarından biri olduğu kaydedildi.

    İsrail'in hava saldırısından önce, Gazze'deki militanlar, İsrail'in güneyine 4 havan saldırısı yapmış, havan mermilerinden 2'si Aşkelon'un yakınlarında olmak üzere, hepsi de Gazze toprakları içine düşmüştü.

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında aynı konuya değinmiş, artan füze ve roket saldırılarına karşı, derhal ve şiddetle karşılık verileceğini belirtmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow