hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Michelle Obama'dan obeziteye karşı kampanya

    Michelle Obamadan obeziteye karşı kampanya
    expand

    ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama, çocukluk obezitesine karşı harekete geçmenin zamanının geldiğini belirterek, konuyla ilgili kampanyasını açıkladı.

    Bu yıl çocukluk obezitesi sorununu önlemeye büyük önem verecek olan Michelle Obama, Beyaz Saray'daki toplantıyla "Hadi Harekete Geçelim" başlıklı kampanyasının açılışını yaptı.

    Ülkedeki obezite sorununa ve "tip 2" diyabetli çocuk sayısının giderek arttığına dikkati çeken Obama, "Çocuklarımızın üçte biri aşırı kilolu veya obez. Hiçbirimiz bunu ülkemiz için istemeyiz. Harekete geçmek zorundayız, hadi harekete geçelim" dedi.

    ABD yönetiminin konuyla ilgili kamu sağlığı çalışanları ve özel şirketlerle işbirliği yapacağını bildiren Obama, aileleri, öğretmenleri, doktorları ve çocukları yeni kurdukları www.letsmove.gov internet sitesini incelemeye davet etti.

    Obama'nın kampanyası, gıda seçimlerini daha iyi yapmada ebeveynlere yardım edilmesi, okullardaki yiyecek satış makineleriyle öğle aralarında daha sağlıklı yiyecek hizmetinin sağlanması, sağlıklı yiyeceklerin daha uygun ve satın alınabilir düzeye getirilmesi ve çocukların egzersiz yapması için desteklenmesi olmak üzere dört bölüme ayrılıyor.

    Michelle Obama'nın kampanyasının ana başlıkları şöyle:

    -Gıda ve İlaç İdaresi, gıda üretim sektörüyle ve perakendecilerle, gıda fiyatlarını daha satın alınabilir hale getirmek için çalışacak. -Amerikan Pediatri Akademisi, doktorları, çocukların muayenesinde şişmanlığı ölçmeye yarayan ölçü birimlerini kullanmaları konusunda destekleyecek.
    -Okullara daha sağlıklı yiyecekler servis edilecek. İhtiyaç duyulan değişiklikleri yapmaları için okullara daha fazla para verilmesi noktasında Kongre'ye, gelecek 10 yılda 10 milyon doların harcanması talebinde bulunulacak. -Çocuklar egzersiz için özendirilecek ve www.letsmove.gov adresinde konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler sunulacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow