hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Papa'dan taciz göndermesi: "Tövbe zamanı"

    Papadan taciz göndermesi: Tövbe zamanı
    expand

    Roma Katolik Kilisesinin lideri Papa 16. Benedict, bugünkü vaazında, bazı papazların çocuklara yönelik taciz ve tecavüz vakalarından kaynaklanan skandalla ilgili olarak, "Şimdi tövbe zamanıdır. Günahlarımız nedeniyle dünyanın saldırısına maruz kalmaktayız" dedi.

    Alman Papa 16. Benedict'in Vatikan'daki Pavlus şapelinde Papalık Kutsal Kitap Komisyonu üyelerinin de katıldığı ayin sırasında yaptığı konuşmada, kiliseyi derinden sarsan skandala isim vermeksizin değinmesi dikkati çekti.

    Papa 16. Benedict, "Biz Hristiyanlar, son zamanlarda bize çok ağır gelen tövbe kelimesini unutmuştuk. Şimdi, günahlarımız nedeniyle dünyanın bize hücum ettiği şu dönemde, tövbenin bir lütuf olduğunu, hayatımızda yanlış olan şeyleri kabullenmeye, tövbe etmeye ne denli ihtiyaç bulunduğunu bizzat görmekteyiz" dedi.

    Tövbenin insanın kendini arıtması ve yenilemesi anlamına geldiğine işaret eden 16. Benedict, "Bağışlanmaya açık olmak, affa hazır olmak, dönüşüme rıza gerekiyor. Tövbenin, yani arınma ve dönüşümün acısını bir lütuf olarak algılamalıyız. Zira insanın kendini yenileyebilmesi, ilahi rahmetin eseridir" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow