hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yunanistan'a göre Türkiye ile tek sorun...

    Yunanistana göre Türkiye ile tek sorun...
    expand

    Yunanistan hükümet sözcüsü Yorgos Petalotis, "Yunanistan ile Türkiye arasında sadece 'kıta sahanlığı' sorunu bulunduğunu" söyledi

    Petalotis, bugün düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 14-15 Mayısta gerçekleştireceği Atina ziyaretiyle ilgili soruları yanıtladı.

    "Yunanistan'ın Türkiye ile olan sorunları sınırladığını ve sorun olarak sadece kıta sahanlığı sorununu kabul ettiğini" ifade eden Petalotis, "Ancak bunun ötesinde, komşumuz olan ve AB'ye katılmayı arzu eden bir ülke olduğundan ve bu katılımın Yunanistan ile ilişkilerinden de geçen bir katılım olmasından dolayı, bu ülkeyle ilişki halinde olmak ve onunla konuşmak zorundayız" dedi.

    Petalotis, "Atina hükümetinin dış politika konusunda belirli bir mantıkla hareket ettiğini" belirterek, şöyle devam etti: "Kendimizi tecrit etmiyoruz, ne de itilafları olan ve ilişkilerimizde bulanıklık olduğundan şüphe eden diğer ülkelerle, özellikle komşu ülkelerle ilişkileri reddediyoruz. Bizim dışa dönük bir dış politikamız var ve onlarla
    konuşuyoruz. Çünkü korkacak hiçbir şeyimiz yok. Korkarak sorunlarımızı kimseyle konuşamaz durumda olsaydık, vay halimize."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow