hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Naomi'nin "kanlı elmas"ı!..

    Naominin kanlı elması..
    expand

    Süper model Naomi Campbell, Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nde ifade verecek. Nedeni ise Lahey'de yargılanan eski Liberya lideri Charles Taylor'ın ünlü İngiliz modele hediye ettiği elmas yüzük. Savcılar, yüzüğün "fiziksel kanıt" olabileceği görüşünde.

    Bir tarafta, dünyaca ünlü süper model Naomi Campbell, diğer yanda Savaş Suçları Mahkemesi'nde yargılanan Liberya'nın eski Devlet Başkanı Charles Taylor. Ve filmlere konu olan bir olay.

    Ünlü "Kanlı Elmas" filmine konu edilen Sierra Leone'deki elmas ticaretinin ucu bir şekilde Naomi Campbell'e kadar uzandı.

    Eski Liberya lideri Charles Taylor'ın Sierra Leone'deki iç savaşta, elmas karşılığı  isyancılara silah sattığı öne sürülüyor.

    Taylor, Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nde yargı önünde.

    Naomi Campbell'i sıkıntıya sokan ise,  eski Liberya liderinden ünlü top modele hediye ettiği iddia edilen elmas yüzük.

    Hollywood'un ünlü oyuncularından Mia Farrow Lahey savcılarına, olayı doğruladı, "Naomi Charles Taylor'dan elmas yüzük aldı" dedi.  

    Savaş Suçları Mahkemesi savcıları da harekete geçti. Naomi Campbell, Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'ne ifade için çağrıldı.

    Savcılar, Campbell'de olduğu iddia edilen yüzüğün, fiziksel kanıt olabileceğini düşünüyor.

    Campbell ise iddiayı Amerikan ABC televizyonuyla yaptığı röportajda reddetmişti.

    Ünlü top model, sunucunun elmas yüzükle ilgili ısrarlı soruları sonrası ise öfkelenerek stüdyoyu terk etmiş, hatta kameraya saldırmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow