hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El Ezher: "Peçeli çarşafın İslami temeli yok"

    El Ezher: Peçeli çarşafın İslami temeli yok
    expand

    Mısır'daki Sünni kuruluş El Ezher'in üst düzey bir yetkilisi, Fransa'nın yüzü de örten giysinin kamuya açık yerlerde yasaklamasına destek vererek, bu kıyafetin hiçbir dini temeli bulunmadığını belirtti.

    El Ezher Dini Kurulu'nun etkin bir üyesi olan Abdülmuti El Bayumi, İslamiyet'te yüzü de örten peçeli çarşafın hiçbir dini temeli bulunmadığını belirterek, Kur'an-ı Kerim veya sünnetin böyle bir şeyi öngörmediğini söyledi.

    Yüzü örten peçeli çarşaf uygulamasına karşı yazdığı bir kitap bulunan El Bayumi, El Ezher Üniversitesi'ndeki birçok arkadaşı gibi, kendisinin de Fransız parlamentosunun bu yasaklamasına destek verdiğini kaydetti.

    El Bayumi, "Fransa ve Avrupa'daki Müslümanlara bir mesaj göndermek istiyorum. Peçeli çarşafın İslam'da yeri yok. Fransa'daki kızkardeşlerimizden bazılarının böyle örtündüğünü görmekten üzüntü duyuyorum. Bu, İslam hakkında iyi bir izlenim vermiyor" diye konuştu.

    Mısır'da iktidara yakın, hem dini merkez hem üniversite konumundaki prestijli kuruluş El Ezher, Sünni doktrinin eğitimi ve dünyada yayılması konusunda ılımlı bir otorite olarak görülüyor.

    El Ezher, daha önce de yaptığı açıklamalarda, Mısır'da son dönemde giderek yaygınlaşsa da özellikle kendi öğrencileri için peçeli çarşafa karşı olduğunu dile getirmişti.

    Fransa'da dün, yüzü de örten giysinin kamuya açık yerlerde yasaklanmasını öngören yasa tasarısı, Senato genel kurulunda kabul edilmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow