hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hitler korkağın tekiymiş!

    Hitler korkağın tekiymiş
    expand

    İngiltere'de yeni yayınlanan bir kitapta Nazi lider Adolf Hitler'ın sanıldığı gibi cesur bir asker olmadığı yazıyor.

    Aberdeen Üniversitesi'nden tarihçi Dr.Thomas Weber'ın kitabı, "Hitler'in İlk Savaşı" adını taşıyor.

    Weber, kitabı için araştırma yaparken, Hitler'in yaygın olarak kabul edilen imajı ile ters düşen yeni arşiv belgeleri bulduğunu belirtiyor ve "Hitler hakkında hemen hemen hiçbirşey bilmediğimizi farkettim" diyor.

    Nazilerin Hitler'in savaşın ilk dönemlerindeki rolü ile ilgili belgelerin ortaya çıkmasını önlemeye çalıştıklarını kaydeden Weber, Adolf Hitler'in görevinin alay karargahları arasında mesaj taşımaktan ibaret olduğunu ve cephede çarpışmadığını yazıyor.

    Weber'e göre cephede çarpışan askerler de Hitler'i aşağı görüyorlarmış.

    "Bildiğimiz her şey Kavgam kitabına dayanıyor"

    "Hitler'in hayatı hakkında o kadar çok kitap var ki, bu konuda kitap yazacağımı hiç düşünmemiştim" diyen Weber, bununla birlikte bilinen herşeyin ya Hitler'in Kavgam adlı kitabına ya da Nazi propagandasına dayandığını keşfetmiş.

    Weber, "Bulduğumuz yeni belgelerin çokluğu beni şaşırttı, kitabımın yüzde 70'inden fazlası daha önce hiç kullanılmayan kaynaklara dayanıyor" diyor.

    Nazi Partisi'nin Hitler'i siperden sipere haber taşıyan cesur bir asker olarak tanıttığını söyleyen Weber, oysa gerçeğin farklı olduğunu sadece karargahlara mesaj taşıyan Nazi liderinin cephenin 3 - 5 kilometre gerisinde çalıştığını belirtiyor.

    Kaynak: BBC

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow