hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ahmedinecad: "Belgeler ilişkilerimizi etkilemez"

    Ahmedinecad: Belgeler ilişkilerimizi etkilemez
    expand

    İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, WikiLeaks belgelerinin diğer ülkelerle ilişkilerini etkilemeyeceğini savundu; "Bu belgelere hiç önem vermiyoruz" dedi.

    Mahmud Ahmedinecad, belgelerde yer alan Arap ülkelerinin Amerika'ya "İran'ı vurun" çağrısına değindi.

    İran lideri çağrıyı "fesatlık" olarak niteledi, "İlişkiler etkilenmez. Bu belgelere hiç önem vermiyoruz." dedi.

    Bunların hukuki bir değeri olmadığını söyleyen Ahmedinecad, "İran ve bölge ülkeleri dosttur. Bu tür arabozuculukların ülkeler arasındaki ilişkiler üzerinde hiçbir etkisi olmayacaktır" diye konuştu.

    Mahmud Ahmedinecad, belgelerin sızdırılmadığını, belirli aralıklarla organize bir şekilde açıklanmak üzere Amerikan hükümeti tarafından siyasi amaçlarla çıkarıldığını savundu.

    Ahmedinecad, İran'ın nükleer programı ile ilgili başlayacak müzakerelere de değindi; Türkiye ve Brezilya'nın da P5 artı bir ülkelerine katılması gerektiğini söyledi.

    İran'la ilgili belgelerde ne var?

    Dünyadaki ABD büyükelçiliklerinden gönderilen 250 binden fazla mesajda yer alan bilgilerin aktarıldığı belgelere göre, Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın da aralarında bulunduğu bazı Arap liderleri, ABD'den İran'a, nükleer programına son vermesi için hava saldırısında bulunmasını istemişti.

    İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen ve İranlı bir nükleer bilimcinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan bombalı saldırılara da değinen Ahmedinecad, saldırıyla ilgili olarak ABD ve Batılı hükümetleri suçladı.

    Ahmedinecad, cinayetin arkasında "Hiç şüphesiz Siyonist rejimin ve Batılı hükümetlerin eli var" ifadesini kullandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow