hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meksikalı polisler bir bir ortadan kayboluyor

    Meksikalı polisler bir bir ortadan kayboluyor
    expand

    Uyuşturucu çeteleriyle çatışmaların sürdüğü Meksika'da bazı bölgelerde artık görev yapacak polis bulunamıyor. Buna son örnek, çatışmaların odağındaki Siudad Huarez kenti yakınlarındaki bir kasaba. Kasabada görev yapan son polis memuru bir kadındı. O da ortadan kayboldu. Yerel kaynaklar, kadın polis memurunu uyuşturucu çetelerinin kaçırdığı görüşünde.

    Guadalupe, uyuşturucu kartelleriyle, polis arasındaki yoğun çatışmaların yaşandığı Meksika'da bir kasaba.

    Kasaba, artık tamamen uyuşturucu çetelerinin elinde. Nedeni ise, bölgedeki son polis memurunun da artık ortadan yok olması.

    Uyuşturucu çetelerinin merkezi Jiudad Juarez yakınlarındaki kasabada, geçtiğimiz aylarda tüm polis memurları ya öldürülmüş ya da bölgeden kaçmıştı.

    Son polis şefi de kasım ayında öldürülünce bölgeye hiçbir güvenlik görevlisi atanmak istemedi.

    O sırada, bir kadın polis gönüllü oldu. 28 yaşındaki Ericka Gandala. O kadın, Meksika'nın uyuşturucuyla mücadelesinin kasabadaki sembolü oldu.

    Kartellerle çatışmaya bile girdi. Şimdi o son kahraman polis ortada yok. Göreve geldikten sadece 1.5 ay sonra Ericka Gandala'dan haber alınamıyor.

    Meksika hükümeti doğrulamıyor ama yerel kaynaklar, kadın polis memuru Ericka Gandala'nın kaçırıldığını söylüyor.

    Kaçıranlarsa, uyuşturucu çeteleri. Ericka Gandala'nın artık haber gelir mi bilinmez, ama Guadalupe kasabasına artık Meksika polisi uğramıyor.

    Meksika hükümeti de çareyi orduya başvurmakta buldu. Kasaba sokaklarında şimdi askeri birlikler var. Meksika'da uyuşturucu kartelleriyle, hükümet arasında 2006 yılından beri kanlı çatışmalar sürüyor.

    Savaşı andıran görüntülerin yaşandığı çatışmalarda bilanço da ağır. Bugüne kadar 30 bin kişi hayatını kaybetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow