hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Emre Tilev Emre Tilev

    Kalplerin sesi...

    12.12.2016 Pazartesi | 16:05Son Güncelleme:

    Önce hikayesi. İngiliz ressam resmini yeni tamamlamıştı. Bakınıyordu ki kapı çaldı, gelen bir gazetenin resim eleştirmeniydi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eleştirmen : -Son resmini görmem lazım

    Ressam : -Bitmedi…

    Eleştirmen : -Bırak şimdi hadi göster…

    Kaldırdı resmin üzerindeki boyalara bulanmış çarşafı. Resimde bir rahip bir kapının önünde durmakta. Elinde kocaman bir fener. Diğer eli anahtar dolu…Derinlemesine inceleyen eleştirmen, güler ve kükrercesine konuşur.

    -Unutmuşsun…

    Şaşırır ressam neyi unutmuş olduğunu  anlamadan adamın yüzüne bakar… Şaşkındır. Eleştirmen büyük bir bilgiçlik ve konuya hakim olma edası ile sesine daha fazla güç verir ve adeta kükrer.

    -Hani kapının anahtar deliği ve kolu…

    'Beni paramparça ediyor'

    Eleştirmen sadece tebessüm eder. Elinde kandil ve bolca anahtar ile kapı kolu ve anahtar deliği olmayan kapının önünde bekleyen rahibe bakar. Resmini süzer. Sonra sol elini eleştirmenin göğsüne koyar ve usulca fısıldar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    -O KAPI KALP KAPISI DIŞARDAN AÇILMAZ İSTEYEN İÇERDEN AÇAR

    Yaşanan alçak terör saldırısı sonrası kalp kapılarını bize açanlara teşekkürler… Peki ama kim bu isimler. Kalp kapımızın anahtarlarını veriyoruz onlara…

    BİLİÇ: Liverpool maçı sonrası ortaya koyduğu açıklamalar. Ben Türk halkını çok seviyorum. Onlar ile beraber kalbim. Hayatımda pek çok yerde çalıştım ama Türkler kadar dost ve candaş insanlar görmedim. Hepsini çok seviyorum…KALPLERİ AÇTIK BİLİÇ SANA…

    İSPANYOL MARCA GAZETESİ: Kırmızı ile yazan dev Marca logosunun içine yerleşen ay yıldızımız ile yansıdı. Bizim ile beraber acımızı paylaştı. TEŞEKKÜRLER MARCA KALPLER AÇIK SANA

    WEMBLEY STADI : İngilizler tarihin en görkemli statlarının halkalarını bizim acımızı paylaştıklarını göstermek amacı ile kırmızıya boyadı. Dünyaya seslendi. TEŞEKKÜRLER İNGİLTERE ANAHTAR ARKA CEPTE.

    RAMOS: Yüce gönüllü Real Madrid’li yıldız. Ramos, sosyal medyadan, "İstanbul'daki patlama haberleri çok üzücü. Kalbim, saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleriyle." mesajını paylaştı. ATTIĞIN HER GOLDE BİZDE VARIZ. SEVİNMEK İÇİN KOŞ KALPLERİMİZE…

    PRANDELLI : İstanbul’da yaşananları biliyorum. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilerim. Bu zor zamanda Türk halkının yanındayım. BİZ DE SENLEYİZ DOST.

    İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester City, Arda Turan'ın formasını giydiği Barcelona, İtalyan ekibi Inter'in yanı sıra UEFA da sosyal medya aracılığı ile Türkiye'nin acısını paylaştıklarını kaydettiler. KALPLERİ BOYADINIZ RENKLERE… 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ve Yasin…

    Asla unutulmayacaksın. Sen attığın goller ile değil polis kardeşlerimizi saran bedeninden yansıyan yüce tavrın ile anılacaksın. Sevgi nedir anlatan adam sağ ol, var ol. AL BU ANAHTARI…

    Ve Selçuk : O yürüyüş yıllar sürer bilirim. Yıllar önce geçirdiğim beyin tümörü ameliyatı sonrası bir benzerini yaşamıştım. Ölüme geri sayan minik eller ile yürümüştüm…Sen acıyı en yoğun yaşayan kardeşimiz ile yürüdün. Acının odağından yükselen sese kulak vererek. Sen gönüllere yürüdün, bitmeyecek şekilde. Diyorsun ki hiç bitmeyecek bir yürüyüş. Evet doğru. Kalplerimizdesin bu yürüyüş ile yanında polis kardeş ile…KALP KAPIMIZ HEP AÇIK.

    Ve Fikret Orman: Çarşamba maça çağırdı her kişiyi. Renk yok dedi. Aileni al gel dedi. Ben ailem ile buradayım dedi. Bundan büyük çağrı olur mu? Biletine ödeyeceğin para şehit kardeşime diye ekledi. AL TÜM ANAHTARLARI YÜCE BAŞKAN.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ve sen maça gelen dost, oradan geçen arkadaş, beni korumak için hayatını hiçe sayan kardeşim, tüm TÜRKİYE’nin kalplerindesiniz. Acınız o kadar büyük ki. Aileleriniz artık bizim evlatlarımız, kardeşlerimiz, analarımız, babalarımız…Bıraktığınız mirası yüceltmek bizim borcumuz. Kalp kapılarından geçerek hakkın cennetine yürüyen her dost.

    HAKKINIZI HELAL EDİN…