hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yarın okullar tatil mi? (11 Ocak) | İstanbul Valisi Vasip Şahin açıkladı

    Yarın okullar tatil mi (11 Ocak) | İstanbul Valisi Vasip Şahin açıkladı
    expand

    Eğitime 11 Ocak tarihinde ara verilecek mi sorusuna, İstanbul Valisi Vasip Şahin "eğitime bir gün ara verildi" tweet'iyle cevap verdi. Çarşamba günü öğrenciler için tatil iken, engelli ve hamile personel için idari izin yapacak. 10 Ocak'ta hangi illerde eğitime ara verilmişti?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Valiliği 11 Ocak Çarşamba günü için okullar tatil mi sorusuna "evet" dedi. Öğrenciler haberi alır almaz, Vali Vasip Şahin'i mesaj (teşekkür) yağmuruna tuttu. Öğrenciler isteklerini hemen dile getirmeye başlad: 12 Ocak'da okula gitmeyelim. Peki 12 Ocak Perşembegünü İstanbul'da havalar nasıl olacak? Bu gece kar yağışı azalırken, dondurucu soğuklar, buzlanmaya sebep olacak. 

    Vasip Şahin twitter adresinde şu mesajı paylaştı

    Yarın okullar tatil mi (11 Ocak) | İstanbul Valisi Vasip Şahin açıkladı

    BÜNYAMİN SÜRMELİ UYARIYOR



    10 Ocak'ta tatil olan iller hangileri?

    Edirne

    Edirne Valiliği 10 Ocak için eğitime bir gün ara verdiğini kendi sitesinden duyurdu. Engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacağını kendi sitesinden açıkladı. Çarşamba günü Edirne’da hava nasıl olacak? Yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklığı -2 derece. Valilik meteoroloji tahminleri üzerinden Çarşamba günü eğitime ara verebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kırklareli

    Kırklareli Valiliği 10 Ocak tarihinde eğitime bir gün ara verdi. Yoğun kar yağışından ötürü tüm özel ve resmi eğitim kurumları 1 gün eğitim yapmayacak. Engelli ve hamile vatandaşlar da idari izinli sayılacak. Kırklareli’nde hava durumu Çarşamba günü nasıl olacak? Salı günü hava sıcaklığı eksi olmamasına rağmen kar yağışı yağmaya devam ediyor. Geceleyin hava sıcaklığı -7 dereceye kadar düşecek. Okullar Çarşamba günü de tatil olabilir. Son kararı verecek olan merci ise Kırklareli Valiliği.

    Tekirdağ

    Tekirdağ Valiliği Pazartesi günü yağan yoğun yar yağışından ötürü Salı günü eğitime bir gün ara verdi. Tekirdağ’da hava sıcaklığı 3 derece olacak. Geceleyin ise sıcaklık -6’ya kadar düşüyor. Karla karışık yağmur bekleniyor. Yağmurun durumuna göre Valilik eğitime bir gün ara verebilir.

    Çanakkale

    Çanakkale de eğitime bir gün ara veren illerden. Hava muhalefeti doğrultusunda eğitime bir gün ara verilirken, “Olumsuz hava şartları (kar- buzlanma) nedeniyle ilimiz genelinde kamuda çalışan engelli ve hamile personellerin 10.1.2017 tarihinde bir gün süreyle idari izinli sayılmaları Valiliğimizce uygun görülmüştür.” Açıklanmasında bulundu. Salı günü hava durumu ise sıcaklık 2 derece, geceleyin hava sıcaklığı Marmara Bölgesi’ne nazaran az düşüyor: 2 derece. Karla karışık yağmur bekleniyor. Meteoroloji tahminlerine göre Valilik eğitim konusunda kara verecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tokat

    Tokat Valiliği, 10 Ocak 2017 tarihinde okullarda eğitime bir gün ara verdi. İdari izin kullanacak olanlar ise: Engelli vatandaşlar ve hamile personel. Salı günü hava sıcaklığı Tokat’ta kar yağışı gözükmüyor. Hava kapalı olacak, hava sıcaklığı ise -3 derece, gece hava sıcaklığı eksi 6’ya kadar düşecek. Tokat’taki ara sokakların durumuna göre Valilik eğitim konusunda karar vermesi bekleniyor.

    Balıkesir

    Balıkesir Valiliği genel olarak eğitime bir ara vermedi, 15 ilçe için “tatil” kararı aldı. Bu ilçeler: Balya, Bandırma, Bigadiç, Gönen, Erdek, Dursunbey, Sındırgı, Susurluk, İvrindi, Kepsut, Manyas, Marmara, Ayvalık, Burhaniye, Gömeç. Bu ilçelerde yaşayan engelli ve hamile personellerde idari izinden bir gün yararlanacak. Hava durumu: Balıkersir’de hava kapalı ve yer yer kar yağışı gözükmekte. Hava sıcaklığı 2 dereceyken, gece hava sıcaklığı eksi 2 dereceye kadar düşecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yalova

    Yalova Valiliği eğitime bir gün ara veren (10 Ocak) illerden, Valilik “Olumsuz hava şartlarının devam etmesi ve yoğun buzlanma nedeniyle, ilimiz genelinde tüm anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerde 10 Ocak 2017 Salı günü bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır” açıklamasında bulundu. Yalova’da hava sıcaklığı Salı günü için: 3 derece… Yağmur bekleniyor. Kar yağışı etkisini kaybetmiş durumda.

    Samsun

    Samsun’un genelinde 10 Ocak’ta eğitime ara verilmezken bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildi. O ilçeler: erme, Vezirköprü, Havza, Kavak, Salıpazarı, Asarcık ve Ayvacık. Hava sıcaklığı Salı günü Samsun’da 6 derece. Kar ve yağmur beklenmiyor. Yer yer bulutlu ve güneşli bir hava hakim.

    Kocaeli

    Kocaeli Valiliği şehrin genelinde eğitime bir gün ara verdi. Ayrıca idari izin olarak engelli ve hamile personel yararlanacak. Kocaeli’nde Salı günü hava sıcaklığı eksi 1 derece. Karla karışık yağmur bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tunceli

    Tunceli Valiliği, şehrin genelinde eğitime ara vermezken, Pülümür, Nazımiye ve Ovacık ilçelerinde eğitime bir gün ara verdi. Tunceli’de hava sıcaklığı Salı günü -1 derece. Kar yağışı beklenmiyor, hava kapalı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow