hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FETÖ'den tahliye olan sanık: İlk işim Facebook'u kapatmak olacak

    FETÖden tahliye olan sanık: İlk işim Facebooku kapatmak olacak
    expand
    KAYNAK DHA

    Kayseri'de Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması üye olmak ve propaganda yapmak suçundan tutuklu bulunan vinç operatörü, 45 yaşındaki Ömer D., terör örgütüne üye olmak suçundan beraat ederken, propaganda yapmak suçundan 1.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tahliye olan sanık karar ardından "İlk işim Facebook'u kapatmak olacak" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kayseri 2'ncinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık Ömer D. ve avukatı hazır bulundu. Terör örgütü üyeliği, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve terör örgütü propagandası suçlamasıyla 100 gündür tutuklu bulunan vinç operatörü yaptığı savunmada "Sosyal medyadaki paylaşımlarım da eleştiri hakkımı kullandım. İçimden gelenleri söyledim. 'ByLock' kullanıcısı değilim, terör örgütü üyesi olmam söz konusu bile değil" dedi.

    FETÖ'nün 'mahrem abileri'ne operasyon 

    Sosyal medya sayfası ve paylaşımları gösterilen sanık, Facebook'taki sayfanın kendisine ait olduğunu anlatırken, "Gözüm pek görmez. Paylaşımları evde ya da vinç üstünde yaparım" diye konuştu.

    Savcılık dosya ile ilgili verdiği mütalaada tutuklu vinç operatörü Ömer D.'nin silahlı terör örgütü üyeliğinden halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik suçundan beraat ederken, sosyal medyadaki terör örgütü propagandası suçundan cezalandırmasını istedi. Mahkeme savcının talebi doğrultusunda karar vererek vinç operatörünün her iki suçtan beraatine terör örgütü propagandası suçundan ise 1 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırmasına karar verdi. Karar sonrası tahliye olan ve cezası ertelenen sanık, "İlk işim facebook'u kapatmak olacak" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow



    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow