hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrupa Kültür Başkenti kutlaması 16 Ocak'ta

    Avrupa Kültür Başkenti kutlaması 16 Ocakta
    expand

    Takvimlerin 2010'u göstermesiyle "Avrupa Kültür Başkenti" unvanına sahip olan İstanbul, 16 Ocakta Haliç Kongre Merkezinde düzenlenecek resmi törenle etkinlerine start verecek.

    İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansından yapılan açıklamaya göre İstanbul, 16 Ocak'ta "2010 Avrupa Kültür Başkenti" unvanının resmi kutlamasında İstanbullulara ve üst düzey uluslararası konuklara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

    Resmi açılış kutlamaları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün teşrifleri ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayeleri, Türk siyaset ve iş dünyasından önemli isimler, Avrupa ülkeleri ve Türkiye'ye komşu ülkelerden üst düzey devlet temsilcileri, kültür-sanat alanlarında uluslararası konuklar, Türk ve yabancı medya mensupları ve İstanbulluların katılımıyla gerçekleştirilecek.

    Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın kutlamaları başlatmasıyla altın boynuz Haliç unutulmayacak bir havai fişek ve ışık gösterisine ev sahipliği yapacak.

    Haliç'teki gösteri Taksim, Kadıköy, Sultanahmet, Beylikdüzü, Pendik ve Bağcılar'daki kutlama merkezlerindeki dev ekranlardan izlenebilecek.

    Haliç'teki tören, koreografisi Yekta Kara tarafından gerçekleştirilen özel bir sahne performansıyla devam edecek.

    Dansı, operayı, şiiri ve unutulmaz ezgileri içerecek, alanının önde gelen isimlerinin sahneye koyacağı performans bir saat boyunca seyredenlere unutulmaz anlar yaşatacak.

    İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kutlamaları gece boyunca eş zamanlı olarak kentin farklı noktalarında İstanbullular ile ünlü şarkıcı ve grupları, yerli ve yabancı gösteri topluluklarının özel performanslarını buluşturacak. Tarkan, Mor ve Ötesi, Mercan Dede, Nil Karaibrahimgil, Kıraç ve Zara İstanbullularla meydanlarda buluşacak.

    Taksim Meydanı'nda Tarkan konserinin hemen öncesinde gerçekleşecek ateş gösterisi ve Kadıköy Meydanı'ndaki dev balonların gösterileri İstanbullulara unutulmaz anlar yaşatacak.

    İstanbul'da 16 Ocak'ta İstanbullulara kesintisiz sanat imkanı sunulacak.

    Bu özel gece için İstanbul'da birçok müze saat 24.00'e kadar kapılarını açık tutacak.

    İstanbullular ve gecenin organizasyonu için kente davet edilen uluslararası diplomatlar, basın mensupları ve kültür sanat dünyasının önde gelen isimleri belki de hayatlarında ilk kez böylesine önemli kültür mabetlerini gecenin ilerleyen saatlerinde gezebilme fırsatı bulacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow