hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Aşk-ı Memnu'ya neden ceza verildi?

    Aşk-ı Memnuya neden ceza verildi
    expand

    İstanbul Dedeman Otel'de, "Radyo Dinleme Eğilimleri 2 Araştırması"nın sonuçlarını açıklamak için bir basın toplantısı düzenleyen RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, Aşk-ı Memnu dizisine neden uyarı cezası verildiğini açıkladı.

    "Radyo Dinleme Eğilimleri 2 Araştırması"nın sonuçlarını açıkladıktan sonra basın mensuplarının sorularını yapıntlayan RTÜK Başkanı Davut Dursun, Aşk-ı Memnu'ya verilen uyarı cezasıyla ilgili bir soru sorulması üzerine bazı açıklamalarda bulundu.

    Dursun, "Şu an mevcut yasamızda yayınların Türk aile yapısına uygun olma şartı var. Bu kanunu uygulama görevimiz var. Bundan şikayetçi olunabilir. 'Neden Türk aile yapısına aykırıdır?' denebilir. Ama Radyo Televizyon Üst Kurulu buna ilişkin bir düzenleme yasa varsa bunu uygulamak zorundadır. Türk aile yapısına uygun olmayan bir program varsa. Bunu araştırıyor, tartışıyor..." diye konuştu.

    Aşk-ı Memnu meselesi

    Hangi programlar üzerinde çalışıyorsunuz? Hangi programlar şikayet konusu? sorusuna ise Dursun, "Mevcut yayınların Türk aile yapısı konseptine uygun olup olmadığına bakıyoruz. Aşk-ı Memnu dizisi ile şikayet geliyor. Ancak bir araştırma yapıyoruz. Seyircilerin şikayetlerini görmezden gelemeyiz. Medyada tartışılan Aşk-ı Memnu hakkında sanırım Ocak ayında verdiğimiz bir karar vardı. Üst kurul çoğunluk oyuyla o dizideki bazı sahnelerin Türk aile yapısına uymadığına karar verdi" dedi.

    Ahlaksızlık değil aile yapısına uygunsuzluk

    "Bugün basındaki eleştirilere bakıldığında konunun Türk aile yapısı konseptinden saptırılarak, ihanet, ahlak gibi alanlara çekildiğini görüyorum" diyen Dursun, "Ahlakla ilgili bir tartışma söz konusu değil. Cezada zaten Türk aile yapısı ile ilgiliydi. Eleştirilebilir kuşkusuz. bizim kararalarımız idari kararlardır.  Ancak bizim uygulamalarımızı yayıncılar idari mahkemlere götürebilir. İdari mahkeme haksız olduğunu görürse biz cezayı kaldırırız"  şeklinde konuştu.

    Diziler şifre yok

    "Dizilere yönelik şifre uygulaması olacak mı?" şeklindeki bir soruya da Dursun, "Dizilere yönelik şifre  uygulaması yapamayız... böyle bir yetkimiz yok" diye yanıt verdi.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow