hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fazıl Say'dan Hamburg konseri

    Fazıl Saydan Hamburg konseri
    expand

    Piyanist Fazıl Say, dün akşam Almanya'nın Hamburg kentinde konser verdi.

    Say, Hamburg'daki Laeiszhalle adlı konser salonunda Devlet Gençlik Orkestrası ile birlikte verdiği konserden sonra çok sayıda Alman ve Türk müzik sever tarafından ayakta alkışlandı.

    Konserde Ludwig van Beethoven'in eserlerini yorumlayan Say, yoğun alkış üzerine ünlü halk ozanı Aşık Veysel'in "Kara Toprak" adlı şiirinden bestelediği eserini de yorumladı.

    Say, konserden sonra A.A muhabirine yaptığı açıklamada, 10-13 Mart günleri arasında Almanya'nın Dortmund kentinde "Fazıl Say Festivali" düzenleneceğini belirterek, "Dortmund'da 5 yıl içinde 20 konser verdim. Dortmund'da gerçekleşecek olan festivalde İstanbul'u anlatan ve 7 bölümden oluşan bir eser sunacağım. Benim yanım sıra keman virtüozu Patricia Kopatchinskaja ve perküsyon sanatçısı Burhan Öcal da konser verecek" dedi.

    Almanya'da sanata çok büyük bir bütçe ayrıldığına dikkat çeken Say, "Almanya'da Türklerin çok küçük bir azınlığı Alman kültür mirasını takip etmekte. Bu festivalin Almanların Türkleri, Türklerin de Almanları tanıma fırsatı bulması bakımından büyük bir şans olacağına inanıyorum. Almanların kültüre, sanata verdiği değer takdire şayan" diye konuştu.

    Say, bugün Almanya'nın Wiesloch kentinde, 10 Ocakta Nürnberg'de, 11 Ocakta Bonn'da, 12 Ocakta Fransa'nın Avignon kentinde, 14 Ocakta da İtalya'nın Monfalcone kentinde konserler verecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow