hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manisa'daki koro dünya rekoruna hazırlanıyor

    Manisadaki koro dünya rekoruna hazırlanıyor
    expand

    Manisa Milli Eğitim Müdür Vekili Aziz Ersoy, 2 bin 320 öğrenciden oluşan koro ile "Dünyanın en büyük çocuk korosu" unvanını Guinness tarafından tescil ettirmek için hazırlıklarını sürdürdüklerini bildirdi.

    Ersoy, geçen yıl düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında 1001 öğrenciden oluşan koroyla bu unvanı almak için uğraştıklarını hatırlattı.

    Bu yıl 2 bin 320 öğrencinin aynı rekor denemesini gerçekleştireceklerini belirten Ersoy, "Koromuzun bu yılki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında, Guinness Rekorlar Kitabına gireceğini umuyoruz. Geçen yıl yaptığımız rekor denemesini, kutlamalara Guinness temsilcisi katılmadığı için tescil ettirememiştik. Bu kez tüm prosedürleri yerine getirerek rekoru kırmaya kararlıyız" dedi.

    Bu yılki rekor denemesini başlangıçta TBMM'nin kuruluş yılı olması nedeniyle 1920 öğrenciden oluşacak koro ile yapmayı planladıklarını aktaran Ersoy, Antalya'nın da 2 bin 23 öğrenciden oluşan koro ile rekor denemesi yapacağını ilan etmesi üzerine öğrenci sayısını 2 bin 320'ye çıkardıklarını söyledi.

    Koronun il merkezindeki 41 okuldan seçilen öğrencilerden oluşacağını ifade eden Ersoy, şu bilgileri verdi:

    "Koroda yer alan öğrenci sayımız, duruma göre daha da artabilir. Koromuza şu an için bir isim koymadık ama 'Manisa Mesir Korosu' diye bazı yakıştırmalar var. Koromuzda Manisa il genelindeki 41 okuldan öğrenci grupları yer alıyor. Manisa'nın meşhur mesiri de 41 çeşit baharattan oluştuğu için herhalde bu isim yakıştırılıyor. Bence iyi de bir isim olmuş."

    İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ersoy, koroda yer alacak çocukların çalışmalarını sürdürdüğünü, kendilerinin de koro için tişört ve şapka hazırlatıklarını aktararak, "Koromuz, 23 Nisan öncesi noter tarafından tescil edilecek. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında da Guinness temsilcisi huzurunda bir konser verecek. Mühim olan bu yaptığımız işi tescil ettirebilmek, Manisa'nın adının Guinness rekorlar kitabına girmesini sağlamak. Geçen yıl kaçırdığımız fırsatı bu yıl yakalayacağız" dedi.

    Bu alandaki "Dünya Rekoru", 1700 kişiyle Çin'deki bir koronun elinde bulunuyor.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow