hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İlahi Radyo Eksen!

    İlahi Radyo Eksen
    expand

    Radyo Eksen, 10. yıl partisini muhteşem bir Divine Comedy konseri ile kutladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Her ne kadar 10 albüm boyunca beklememiz gerekse de vuslat nihayet dindi. Radyo Eksen 10. yaşgününü Divine Comedy nam-ı asıl Neil Hannon konseri ile Ghetto’da kutladı. Neil Hannon tek başına sahneye çıktı, tek tabanca çaldı söyledi.

    Evrak çantası, melon şapkası ve “Bu bir pipo değildir” piposuyla piyanosunun başına oturdu ve yaklaşık bir buçuk saat boyunca salonu dolduranlara klişeler üstü bir “müzik ziyafeti” sundu. Albüm tanıtımından uzakta bolca eski şarkılarına yer verdi. Konseri dinleyen şanslı İstanbullular Perfect Love Song’dan, Generation Sex’e, Becoming More Like Alfie’den, Lady of a Certain Age’e bis üstü solo piyanolu National Express’e bütün bilindik Divine Comedy şarkılarını kanlı canlı dinleme imkanı buldu.

    Her şey 10. yıl, 10. albüm, 10 numara konser minvalinde geçse de Türk izleyicisinde son yıllarda iyice belirginleşen “Konser boyunca durmaksızın konuşma” hastalığı sahneye bile etki etti. Neil Hannon kendine has mizah anlayışıyla kibarca uyarmaya çalışsa da bazı katılımcıların, sahnedeki sanatçının kendini duymasını engelleyecek şiddette uğultu yapması gecenin nazar boncuğu oldu. Sanat, kültür camiasından pek çok tanıdık simanın da “konuştuğu” konserde Ghetto dolusu kalabalık kendi halinde bir İrlandalı’nın o nevişahsına münhasır sesiyle nasıl da tatlı tatlı şakıdığını duymuş oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow