hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Malatya'da festival ve iki yeni yarışma

    Malatyada festival ve iki yeni yarışma
    expand

    Altı bin yıl öncesine dayanan tarihiyle, dünyanın en eski kentlerinden biri olarak en eski saraya ve kral mezarına ev sahipliği yapan Malatya, şimdi yeni bir festivale ve iki yeni yarışmaya ev sahipliği yapacak.

    Malatya Valisi Ulvi Saran'ın himayesinde; Malatya Valiliği ve Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali, 26 Kasım - 2 Aralık 2010 tarihleri arasında hayata geçirilecek.

    Festival'in program ve organizasyonu, daha önce Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali'yle adını duyuran İstanbul Organizasyon tarafından gerçekleştirilecek.

    T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu, Malatya Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İnönü Üniversitesi, Malatya İl Özel İdaresi ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası festivalin hayata geçirilmesinde büyük destek veriyor.

    Festival süresince 65'i uzun metraj olmak üzere, belgesel ve kısa filmlerle birlikte 100'e yakın film sinemaseverlerle buluşacak.

    Gösterim programında 2010 yapımlarının yanı sıra, usta sinemacıların son filmleri ve sinema dünyasının yeni keşfi genç yönetmenlerin ilk filmleri izleyicilerle buluşacak.

    Sinemaseverler gösterimlerin sonrasında filmlerin oyuncu ve yönetmenleriyle yapılacak söyleşilerde, akıllarında kalan soruları paylaşma ve cevaplarını alma imkânı da bulacak.

    Festival programında yer alacak filmler; Resmi Seçki: Yarışma, Galalar, Panorama (Dünya Sineması), Japon Sinemasının Yedi Yüzü, Ödüllü Belgesel Filmler, Kemal Sunal'ın Anısına, Yaprak Dökümü, Görme ve İşitme Engelliler İçin Filmler, Çocuk Filmleri, Dünya Tersine Dönse Senden Vazgeçmem, Ödüllü Kısalar ve Onur Ödülü başlıkları altında gösterilecek.

    MUFF ilk yılından başlayarak her yıl, filmleriyle sinemaseverlerin gönlünde taht kurmuş, Türk sinemasının iki büyük ismine 'Festival Onur Ödülü' verecek.

    Türk sinema tarihinin önemli bir yapıtı, Festival kapsamında yenilenerek Malatyalı sinemaseverlere sunulacak, Festival'in ardından bu filmin yeni kopyası ulusal sinema arşivine kazandırılacak.

    Ayrıca Festival'in yan etkinlikleri olarak ücretsiz sinema kursları, atölyeler, sergiler, söyleşi ve paneller de bir hafta boyunca Malatyalıların ilgisine sunulacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow