hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyük popo ve baldırlar "sağlığa yararlı"

    Büyük popo ve baldırlar sağlığa yararlı
    expand

    İngiliz uzmanlar basen, popo ve baldırlardaki fazla kilonun sağlığa yararlı olup, kalp ve metabolik sorunlara karşı koruduğunu söyledi.

    Basen bölgesindeki yağlar vücuttaki zararlı yağ asitlerini temizleyerek damarların tıkanmasını ve iltihaplanmayı önleyen maddeler içeriyor.

    Oxford Üniversitesi'nden bilim adamları büyük popoların böyle bir koruma özelliği olmayan bel çevresindeki fazla yağa tercih edileceğini söyledi.

    International Journal of Obesity dergisine konuşan bilim adamları, bilimin basen bölgesindeki yağları artırmak için özel bir çaba dahi gösterebileceğini belirtti.

    İleride de, doktorların kardiyovasküler ve şeker hastalığı gibi metabolik hastalıklara karşı hastalarına vücut yağlarını basen bölgesine kaydıran ilaçlar yazabilecekler.

    Bilim adamları basen bölgesinde çok az yağ bulunmasının "cushing sendromu" gibi ciddi metabolik sorunlara yol açabileceğini de belirtti.

    Bilimsel kanıtlar baldır ve popodaki yağlardan kurtulmanın bel çevresindeki yağlardan kurtulmaktan daha zor olduğunu gösteriyor.

    Bu pek de arzu edilmeyen bir durum gibi olsa da uzmanlar bunun yararlı olduğunu, çünkü yağların hızlı bir şekilde çözülmesi durumunda iltihaplanmaya yol açan sitokin maddesinin açığa çıktığını söylüyorlar.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow