hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    100 yıldan fazla yaşamaya 2 yıl kaldı!

    100 yıldan fazla yaşamaya 2 yıl kaldı
    expand

    The Sun gazetesi insanların 100 yaşında kadar hatta daha fazla yaşamasını sağlayacak hapın iki yıl içinde piyasada olacağını haber verdi.

    Amerikalı bir profesöre göre Alzheimer gibi yaşlanmayla ilgili hastalıklar üzerinde yapılan araştırmalar sırasında tesadüfen keşfedilen ilacın üretimine başlandı bile.

    Yaşlanma konusunda dünyanın sayılı uzmanlarında olan Profesör Nir Barzilai, “İlaç şirketleri şu anda bu ilacı üretiyorlar. Muhtemelen 2012 yılında itibaren denemelere başlanacak” dedi.

    Bu buluş hücrelerin ölümüne neyin yolaçtığını ve bazı insanların kanser, şeker ve bunama gibi hastalıklara neden yakalanmadıklarını bulmak üzere yapılan araştırmalar sırasında gerçekleşti.

    New York’taki Albert Einstein Tıp Fakültesi’nde görev yapan ekip insanları “dünyaya kazık çakana dek” yaşatan genetik farklıkları kesin olarak belirledi.

    Yaşlanmaya karşı gen taşıyan kişilerin ömürlerinin sonlarına doğru ciddi bir hastalığa yakalanmadıkları ama aniden öldükleri görüldü.

    Barzilai, “70 ile 80 yaşları arasında ölenler yaşamlarının son birkaç yılını hastalıka geçiriyor. 100 yaşına ulaşanlar ise sağlıklı ölüyor” dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow