hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Balkanlar'a Tüp Bebek Merkezi

    Balkanlara Tüp Bebek Merkezi
    expand

    Kosova'nın başkenti Priştine'de açılan Kadın Sağlığı, Doğum ve Tüp Bebek Özel Hastanesi Balkanlar'ın bu alandaki ilk sağlık merkezi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadın sağlığı, kısırlık ve tüp bebek tedavilerinde hizmet veren Bahçeci Grubu, Azerbeycan, Kıbrıs ve Erbil'den sonra Balkanların ilk Kadın Sağlığı, Doğum ve Tüp Bebek Özel Hastanesi'ni Kosova'da hizmete açtı.

    Bahçeci Grubu ilk özel dal hastanesini Kosova'da hizmete soktu. Kosova'nın Başkenti Piriştine'de 3 milyon Avro'luk yatırımla kurulan Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Özel Dal Hastanesi, Kosova Çevre ve Planlama Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova hükümet temsilcileri, Kosova Jinekoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Shefqet Lulaj, üniversite ve devlet hastaneleri yetkilileri, Türk büyükelçiliği mensupları ile Kosova'da yatırımları bulunan Türk iş adamlarının katıldığı törenle hizmete açıldı. Törene, Türkiye'deki Bahçeci Hastanesi'nde tedavi görerek çocuk sahibi olan aileler de katıldı. 

    Bahçeci Grubu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bahçeci, 1999'lu yıllarda savaşın devam ettiği dönemde çok sayıda hasta geldiğini belirterek, "Bu talep yıllar içerisinde artarak devam etti. Hastalarımız bize çok fazla talep olduğunu ve şartlar gereği Türkiye'ye gelemediklerini söylüyorlardı" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fiyatlar Türkiye ile aynı

    Kosova'daki merkezin Avrupa için bir çekim merkezi olabileceğini söyleyen Prof. Dr. Bahçeci; "Avrupa'da bir takım yerlerde bazı kurallar var. Tek embriyo, çift embriyo kuralı var. Onların olmadığı bir takım ülkelere çok fazla hasta gidebiliyor. Mesala İspanya ve Avusturya'da yok. Buralara çok hastalar gidebiliyor. Bu bölgenin yurt dışıyla çok fazla iletişimi var. Biz fiyatları Türkiye ile aynı tutuyoruz. Türkiye'deki fiyatlar Avrupa'ya göre çok uygun. Bu nedenle Avrupa'dan çok sayıda hasta geleceğine inanıyoruz. Bizim için en önemli nedenlerden biri de ulaşım. Gittiğimiz yerlere bir takım lojistik destek sağlamamız gerekiyor. Londra'dan, Avustralya'dan, Almanya'dan ve bir çok ülkeden çok sayıda direk uçuş var." diye konuştu. Bahçeci, Irak'ın Başkenti Bağdat'ta da tüp bebek merkezi açacaklarını ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow