hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Telekom'a NBA'den süper transfer

    Telekoma NBAden süper transfer
    expand

    Beko Basketbol Ligi takımlarından Türk Telekom, NBA'de uzun yıllar forma giyen forvet Ricky Davis'i aldı.

    Başkent ekibi, Türk Telekom'un, Gran Canaria ile oynadığı Avrupa Kupası ikinci tur grup maçının devre arasında Davis'i basına tanıttı.

    Kulüp başkanı Celalettin Dinçer NBA'de 12 yıl forma giyen önemli kariyere sahip bir oyuncuyu kadrolarına kattıkları için mutlu olduklarını söyledi.

    Davis'in son olarak NBA Ligi takımlarından LA Clippers'ta forma giydiğini hatırlatan Dinçer, "oyuncumuz sezon sonuna kadar burada olacak. Davis, Türk Telekom'a ve Türk basketboluna büyük renk katacak. Şampiyonluğa aç bir takımız. Bunun gerçekleşmesi için de elimizden gelen herşeyi yapmak zorundayız" dedi.

    Dinçer, takımdan ayrılarak İspanya'nın Alicente takımına giden Serkan Erdoğan'ın bu kararı kendisinin verdiğini, kulüp olarak bu karara saygı duyduklarını söyledi.

    736 NBA maçında 13.5 sayı, 3.5 ribaunt ve 3.3 asist ortamalarına sahip olan Ricky Davis, Türkiye'ye geldiği için mutlu olduğunu ve takımıyla birlikte başarılı olmak istediğini ifade etti.

    NBA'de Charlotte, Miami, Cleveland, Boston, Minnesota ve Clippers'ta forma giyen 30 yaşındaki Davis, spektaküler smaçları ve bencil oyun tarzıyla tanınıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow