hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trabzon'da ragbi krizi!

    Trabzonda ragbi krizi
    expand

    Avrupa Ragbi Şampiyonası'nın 20 Mart'ta Trabzon'da oynanacak olan final maçı öncesi saha krizi yaşanıyor.

    Ragbi Federasyonu Başkanı Şahin Kömürcü, maçı Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oynatmak istediklerini belirtti:

    "Bize gösterilen Fatih Stadı'ndaki tüm biletleri sattık. Daha da bir çok talep var. 10 bin kişi daha maçı izlemeye gelebilir. Yetkililer bu kitleyi göz ardı etmemeli."

    Avrupa Ragbi Şampiyonası finalinde Gürcistan ile Rusya arasında 20 Mart Cumartesi günü Akçaabat Fatih Stadı'nda oynanacağı açıklanan karşılaşmanın, Avni Aker'e alınması için girişimler sürüyor.

    Kömürcü, DHA'ya yaptığı açıklamada maçın oynanması için kendilerine gösterilen Akçaabat Fatih Stadı'nın kapasite anlamında yetersiz kaldığını belirterek, "kapasitesi 6 bin ve o biletlerin tümü satıldı. Maç Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oynanırsa o 6 bin kişinin yanında en az 10 bin kişi daha maça gelir. Bu şehrin ekonomisine de çok ciddi bir katkı yapar. Ama maçı Avni Aker'e henüz aldıramadık" dedi.

    "Futbol Federasyonu destek veriyor"

    Kömürcü, final günü Süper Lig'de oynanacak Trabzonspor-Galatasaray maçının bir gün önceye alınması konusunda Futbol Federasyonu'nun desteğini aldıklarını da belirterek, "ancak Trabzonspor yönetimi bize şu anda gerekli desteği göstermedi. Tabi bunda yayıncı kuruluşun da etkisi olabilir. Ama bizim yapacağımız da çok büyük bir organizasyon. Buradan Trabzon çok büyük kazanımlar elde edebilir. Ragbi'nin saha zeminine hiçbir zararı yok" ifadelerini kullandı.

    "Şota bile bilet için aradı"

    Kömürcü, stat değişikliği yapmaları için gelecek çarşambanın son gün olduğunu vurgulayarak, "o güne kadar stadı değiştirebilirsek, çok iyi olacak. Maçı tüm dünya da bir çok kişi takip edecek. Gürcistan ve Rusya'nın dışında bir çok ülkeden de bu maç canlı olarak yayınlanacak. Umarım sorunları aşarız" dedi.

    Kömürcü, Trabzonsporlu eski futbolcu Şota'nın dahi bilet bulmakta sıkıntı çektiğini ifade ederek, "Şota, federasyonumuzu arayarak bilet talep etti ancak şu anda tüm biletler satılmış durumda. Sadece protokol için ayrılan bazı biletler var ve onların satışını yapamıyoruz. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak'ın da bu konuda gereken hassasiyeti gösterdiğini biliyoruz. O yüzden Avni Aker umudumuz devam ediyor" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow