hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yüzme Belaruslu antrenöre emanet

    Yüzme Belaruslu antrenöre emanet
    expand

    Yüzme Federasyonu, Belaruslu antrenör Dimitrij Mancevich ile resmi sözleşme imzaladı.

    İTÜ Maslak Kapalı Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilen ve Yüzme Federasyonu başkanı Ahmet Bozdoğan'ın da katıldığı törende Mancevich üç yıllık sözleşmeye imza attı.

    Bozdoğan, Türkiye'de yüzme sporunda son yıllarda önemli atılımların yapıldığını ifade ederek, "ülkemizde yüzme sporunu Avrupa ve dünya standartlarına getirmek için önce Türk yüzücülüğünün bir analizini yaptık. Bu analiz neticesinde dünyanın en iyi antrenörlerinden biri olan Mancevich ile anlaştık" dedi.

    Mancevich'in amacının Türk yüzmesini ileriye taşımak olduğunu anlatan Bozdoğan şunları kaydetti:

    "Bu konuda kendisine inandığımız için takımımızın başına getirdik. Türk yüzmesinde bilimsel anlamda çok iyi çalışılmadı. Sistem olarak yanlışlıklarımız vardı. Örneğin Türk yüzmesinin laboratuvar sistemi bile yoktu. Artık yeni ve bilimsel bir sisteme geçtik. Bu yeni sistemle Türk yüzmesini ileriye taşımaya çalışacağız.

    "Bu sistemle Türk yüzmesinin bir yere gelebileceğini inandığımız için Mancevich ile anlaştık. Türk yüzmesini artık Avrupa ve dünyaya göstereceğiz. 2012 Olimpiyatları'nda madalya çok zor, ama 2016 Olimpiyatları'nda mutlaka madalya alacağımıza inanıyorum."

    Mancevich, hedeflerinin 2016 yılında Brezilya'da düzenlenecek Olimpiyat Oyunları'nda finale çıkmak olduğunu belirterek, "hedefimiz en kötü ihtimalle 20162da final yüzmek. Şu an içinde bulunduğumuz durumda bu çok zor bir hedef, bunun için çok çalışmamız lazım. Hedefimiz, önce yüzücülerimizi yarı finale hazırlamak" dedi.

    Yaklaşık dört aydır Türk yüzmesiyle ilgili araştırmalar yaptığını anlatan Mancevich şunları söyledi:

    "Türkiye'de yüzmenin başarıya ulaşması için üç ana nokta belirledim. Birincisi, Türkiye'de çok fazla yetenekli sporcu var. Bazıları da yetenekli değil, ama çok hırslı. İkincisi, çok fazla tesis var ve mükemmel derecedeler.

    "Son olarak da Türkiye'de birçok insan hayatını yüzmenin gelişmesine adamış durumda. Yüzücülerimiz var, tesislerimiz çok iyi ve bu iş için emek veren insanlar var. Bu üç noktayı bir araya getirip, maksimum efor için çalışacağız."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow