hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Schumi inanmasaydı asla dönmezdi"

    Schumi inanmasaydı asla dönmezdi
    expand

    Eski F1 şampiyonu Mika Hakkinen, 41 yaşında pistlere dönen Michael Schumacher için, "kazanacağına inanmasaydı asla dönmezdi" dedi.

    İki kez dünya şampiyonu Hakkinen, Michael Schumacher'in neden Formula 1'e döndüğünü anladığını söyledi.

    Hakkinen, "büyük bir eviniz, aileniz ve çocuklarınız var. Ama bunlar her zaman yeterli olmayabilir. Michael'ınki çok kişisel bir karar. İçindeki ateş hala yanıyor. Eğer gençleri yeneceğine inanmasaydı asla F1'e dönmezdi. O sadece kazanmaya oynar" dedi.

    Hakkinen, Schumacher'in üstesinden gelmesi gereken zorluklara dikkat çekerek, "sadece 'kazanacağım' diyerek olmaz. Yeni pistlere uyum sağlaması gerek. Rakipleri arasında Ferrari ve McLaren bile olsa kazanması mümkün ama çok zor olacak" diye konuştu.

    Ross Brawn ve Mercedes'in asla gözardı edilmemesi gerektiğini vurgulayan Hakkinen, "nasıl hazırlandıklarını, ne kadar istekli olduklarını biliyorum. Eğer Michael'ı yeniden şampiyon yapabilecek bir takım varsa, o Mercedes'tir" dedi.

    Mika Hakkinen, 41 yaşındaki Schumacher'in fiziksel açıdan hiçbir sorunu olmadığının altına çizerek, "sağlığını tehlikeye atacak bir şey yapmayacağına eminim. Bu spora onun kadar fit birisi gelmedi" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow