hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arda: "Avrupa'da Liverpool taraftarıyım"

    Arda: Avrupada Liverpool taraftarıyım
    expand

    Galatasaray'ın genç kaptanı Arda Turan, Avrupa'ya transfer olduğu takdirde Liverpool'da oynamak istediğini söyledi.

    Arda, UEFA'nın resmi internet sitesinde futbolseverlerin sorularına yanıtladı.

    Avrupa'da oynamak istediğini, ancak bunun yönetimin kararı olduğunu tekrarlayan Arda, "her zaman söylediğim gibi Liverpool'da oynamak isterim. Avrupa'da tuttuğum takım Liverpool" dedi.

    Galatasaray kaptanı olarak artık bir kupa kazanmak istediğini ifade eden Arda, bu sezon ligi, gelecek yıllarda da Avrupa'da bir şampiyonluk kazanmak istediğini söyledi.

    Arda, UEFA Avrupa Ligi'nde Atletico Madrid'e elenmelerinin kendileri için büyük bir hayal kırıklığı olduğunu vurguladı.

    Avrupa takımlarından sadece ekonomi anlamında geri olduklarını ifade eden genç kaptan, "ama yeni stadımız yapılıyor ve birçok yeni proje hayata geçiriliyor. Beş yıl içinde mali anlamda Avrupa ile farkı kapatırız" dedi.

    Guus Hiddink'in Türk milli takımınıbn başına getirilmesini olumu bulan Arda, "mükemmel bir kariyeri var, deneyiminden yararlanmamız gerek. Milli takımın büyük başarılara ulaşmasına katkı yapacağını umarım" diye konuştu.

    Şutunu geliştirmesi gerektiğini dile getiren Arda, eskiden çok mücadele eden ancak verimli olamayan bir oyuncuyken, şimdi daha ekonomik oynayan ama daha verimli bir oyuncu olduğunu söyledi.

    Kendini asla yetenekli bir oyuncu olarak görmediğini belirten Arda, "ama çok iyi bir futbol zekam var. Futbolun nasıl oynandığını biliyorum" dedi.

    Frank Rijkaard sayesinde kendisini daha rahat ve güvenli hissettiğini ifade eden Arda Turan, "o çok iyi ve alçakgönüllü bir adam. Ondan çok şey öğreniyoruz" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow