hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Engin Baytar'dan milli takım isyanı

    Engin Baytardan milli takım isyanı
    expand

    Trabzonspor'un orta saha oyuncularından Engin Baytar, milli takıma oyuncu seçimlerinde adaletsizlik olduğunu savundu.

    Engin, milli takıma hep aynı futbolcuların, sakat olmalarına rağmen çağrıldığını ileri sürdü.

    Trabzonspor'da Şenol Güneş'in vazgeçilmezleri arasında yer alan Engin, Almanya'da doğup büyüdüğü için Türkiye şartlarında alışmakta zaman zaman sıkıntı yaşadığını söyledi.

    Engin, Almanya'daki futbol altyapısının Türkiye'ye göre çok farklı olduğunu belirterek, "oradaki futbola bakış açısı çok farklı. Çok daha az baskı var. Türkiye'de berabere kaldığınız bir maçtan sonra dışarı çıkmaya çekiniyorsunuz. Orada ise mağlup olsanız bile çıkıp taraftarlarla gezebilirsiniz. Bence en önemli fark bu" dedi.

    "Milli takımda adaletsizlik var"

    Engin, milli takıma yapılan oyuncu seçimlerde adaletsiz davranıldığına inandığını vurguladı:

    "İstanbul kulüpleri daha çok tutuluyor diyebiliriz, Trabzonspor kulübü daha çok eziliyor. Bunun arkasında bir çok neden olabilir. Milli takıma seçilen futbolcularda bizim arkadaşlarımız. Ancak ben Türkiye'de milli takım için hiçbir zaman adaletli bir seçim yapıldığını düşünmedim. Hiç de böyle olmadı.

    "Belirli futbolcular seçiliyor. Ya üç dört aydır sakat ya da uzun zamandır oynamıyor ama yine milli takıma seçiliyor. Böyle haksızlıklar olunca da insan kendi içerisinde bir burukluk yaşıyor. Böyle devam ettiği sürece, haksızlık ve adaletsizlikler olduğu için Türkiye başarısız oluyor. Bu yüzden Türkiye Dünya Kupası'na gidemedi" ifadelerini kullandı.

    Engin, son üç maçta kaybettikleri altı puanın çok üzüntü verici olduğunu da vurgulayarak, "eğer bunları kazansaydık şampiyonluk şansımız artacaktı. Ligin bitmesine uzun bir süre daha var. Rakiplerimiz puan kaybettiğinde iddiamızın süreceğini düşünüyorum" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow