hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TFF Almanya'da Euro 2016 kulisinde

    TFF Almanyada Euro 2016 kulisinde
    expand

    Euro 2016 adaylık sürecinde çalışmalarını sürdüren Türkiye Futbol Federasyonu, Almanya'da çeşitli temaslarda bulundu.

    TFF başkanı Mahmut Özgener ve federasyondan bazı yetkililer, Almanya Futbol Federasyonu başkanı Theo Zwanziger ile biraraya geldi.

    Görüşmede 15 Şubat'ta UEFA'ya teslim edilen Türkiye'nin Euro 2016 adaylık dosyasında yer alan projeler ve 28 Mayıs'a kadar yapılması planlanan etkinlikler paylaşıldı.

    Görüşmenin ardından Almanya'da yaşayan Türk işadamları ile biraraya gelen Özgener ve TFF heyeti, EURO 2016 adaylığı ile ilgili detaylı sunum yaptı.

    TFF'nin stratejik iş ortağı Deutsche Bank'ın evsahipliğinde Frankfurt'ta düzenlenen gecede bir konuşma yapan Özgener; tüm görüşmelerinde, Türkiye'nin Euro 2016'yı en mükemmel biçimde düzenleyeceği konusunda kamuoyu yaratmaya çalıştıklarını ve bunda başarılı olduklarını belirtti:

    "Euro 2016 Türkiye'de olmalı" sloganımızın aslında milyonlarca gerekçesi var. Çünkü Türkiye'de ve dünyanın dört bir yanındaki Türkler zaman ilerledikçe çevrelerindeki tüm kitleleri destek için yönlendirmeye başladı. Türkiye'nin alamet-i farikası olarak belirteceğimiz özellikler arasında hem maddi hem de manevi zenginlikler yer alıyor.

    "Adaylar arasında Avrupa Şampiyonası'na daha önce evsahipliği yapmamış tek ülkenin Türkiye olmasından dolayı Türk halkı bu organizasyonunu bir gurur vesilesi olarak görüyor. Bu heyecanın yaratacağı dinamizm, atmosfer ve coşku şampiyonayı çok daha renkli hale getirecek.

    "Euro 2016'yı çoktan hak ettik"

    "Dünya tarihinin iki büyük medeniyet noktasını birleştirmesi, farklı inanç ve kültürleri topraklarında yaşatması ile Türkiye sadece İtalya ve Fransa'ya göre değil hemen hemen tüm ülkelerin önünde mutlak bir avantaja sahip . Küreselleşmeye; hızlı ve istikrarlı ekonomik gelişmesiyle ayak uyduran Türkiye, tüm gereksinimleri karşılayabilecek güç ve altyapıya fazlasıyla sahip.

    "28.5 olan yaş ortalaması ile Avrupa'nın en genç, dinamik ve heyecanlı nüfusuna sahip Türkiye bu sayede en istekli gönüllü ordusunu da bünyesinde barındırıyor. Artık yeni pazarlar isteyen UEFA için 72.5 milyonluk yepyeni bir saha. Avrupa, Orta Asya ve Orta Doğu'ya yakınlık ile yepyeni ve kalabalık bir taraftar profilini statlara çekebilecek potansiyele sahibiz."

    Türkiye'nin Euro 2008'deki coşkulu ve arzulu görüntüsüyle Euro 2016'yı çoktan hak ettiğine inandıklarını belirten Özgener, "bu heyecanı anlatmak için çok iyi bir lobi kurmamız lazım. Sizler gibi alanlarında çok başarılı olmuş işadamlarının, kanaat önderlerinin gönüllü elçiliğine de ihtiyacımız bulunmakta. 51 maçlık bu etkinliğin gururunun, futbolla yatıp futbolla kalkan coşkulu Türk futbolseverler için bulunmaz bir fırsat olduğunu düşünüyoruz" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow