hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Daum: "Dokuz maç kazanırsak şampiyonuz"

    Daum: Dokuz maç kazanırsak şampiyonuz
    expand

    Fenerbahçe teknik direktörü Christoph Daum, galibiyetsiz geçen zor bir dönemin ardından Antalyaspor karşısında takımının ortaya koyduğu performanstan memnun olduğunu belirterek, 'kalan dokuz maçta bu sonucu alırsak şampiyon oluruz'' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Daum, basın toplantısında, ''İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının ardından bu futbolla şampiyonluğun zor olduğunu söylemiştiniz. Bugün galibiyetin ardından şampiyonluğa inanıyor musunuz?'' şeklindeki soruya, ''kalan dokuz maçımızda bugünkü sonucu alırsak şampiyon oluruz'' yanıtını verdi.
       
    Antalyaspor'u 1-0 yendikleri maçın öncesinde çok zor bir durumda olduklarını ifade eden Daum şöyle konuştu:
       
    'Galibiyeti hak eden taraf bizdik. Daha fazla topa sahip olduk. En önemlisi de kalemizi gole kapalı tuttuk. Zor bir dönem yaşamıştık. Takımın bugün verdiği cevap, bugün gösterdiği performans, konsantrasyon çok sevindirici. Takımı bundan dolayı tebrik etmek istiyorum.

    "Tabii ki daha fazla gol atmak isterdik. Pozisyonumuz da var. En önemlisi üç puandı, galibiyetti, hedefimize ulaştık. Böyle bir durumda bulunduğumuz zaman 90 dakika güzel futbol oynayamazsınız diye düşünüyorum. Zaman zaman iyi de oynadık. En önemlisi mücadele etmekti, inanılmaz bir mücadele vardı sahada. Bunu taraftar da görüyor. Taraftar da bu yönden memnun kaldı galiba.

    "Bizim için iyi bir çıkış oldu. Bu bir başlangıç olsun. İleri ki maçlarda galibiyetlerin devamını isteyeceğiz. Hedefimiz bu. Tabii ki bu mücadeleye devam edeceğiz. Taraftar her zaman mücadele eden takım görmek ister. Fenerbahçe formasının hakkını veren takım görmek ister. Bunu da bugün net bir şekilde gördüler.'' 
       
    "Forvetlerimiz parlamak için oynamadı" 
         
    Forvet oyuncularının gol yollarındaki formsuzluğuyla ilgili bir soru üzerine Daum, Semih ve Güiza'yı savunarak, ''forvet oyuncularımız bugün parlamak için oynamadılar, takımın başarısı için mücadele ettiler'' dedi.
       
    Alman çalıştırıcı, Antalyaspor maçında görev verdiği Semih ve Güiza'yı şöyle değerlendirdi:
       
    ''Semih'in golden önce müthiş bir pası var Emre'ye. Takım için iyi mücadele ettiler. Belki kendileri adına iyi şeyler yapmadılar, ama ileriki maçlarda daha fazla pozisyona girip gol de atarlar diye düşünüyorum. Güiza'nın da iki üç iyi pozisyonu var. Topa daha iyi vurabilse daha iyi pozisyon ortaya çıkabilirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Forvetlerimiz parlamak için oynamadılar, takımın başarısı için mücadele ettiler. Güiza gol atamıyor, ama takım için çok koşuyor, inanılmaz bir mücadele veriyor. Her forvet böyle bir durum yaşayabilir. İleride de bu oyununu sürdürürse golünü atacaktır.''
       
    Alex'in olmamasıyla ilgili bir soru üzerine de Daum, ''sonuçta çıktığımız 11 ile maçı kazandık. Herkes elinden geleni yaptı. Alex'in kalitesini de biliyoruz. Alex tartışılmaz'' dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow