hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özman: "Biz düşersek Türkiye kaybeder"

    Özman: Biz düşersek Türkiye kaybeder
    expand

    Diyarbakırspor futbol şube sorumlusu Mehmet Özman, "bu takım düşerse Türkiye kaybeder" dedi.

    Yarıda kalan Bursa maçından sonra İstanbul'a gelen Diyarbakırspor, ligin 25. haftasında İstanbul Büyükşehir ile oynayacağı maçın hazırlıklarını bir hafta süresince TFF'nin Riva tesislerinde sürdürecek.

    DHA'nın sorularını yanıtlayan futbol şube sorumlusu Mehmet Özman, "bu takım düşerse Türkiye kaybeder" dedi.

    "Olacaklar belliydi ve oldu" diyen Özman, çıkan olayları tasvip etmediklerini ama Mustafa Kamil Abitoğlu'nun maçı tatil etmesini doğru bulmadıklarını söyledi:

    "Maçtan önce geniş güvenlik önlemleri alınmıştı. Ancak maç hem altı dakika geç başladı hem de tam olarak güvenlik sağlanamamıştı. Bursasporlu bazı futbolcular da taraftarlarımızı tahrik etti. Ancak bunlar olayları haklı olarak göstermez. Biz de bu olayların yaşanmamasını isterdik.

    "Bence bu maç ertelenmeliydi. Olacaklar belliydi ve oldu. Hakeme gelen taşı onaylamıyoruz ama sezonun ilk yarısında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan maçta yardımcı hakemin başına 12 dikiş atılmasına rağmen maç oynanmıştı. Biz çifte standart istemiyoruz. Bu iki maçın karşılaştırılmasını ve ona göre karar verilmesini istiyoruz."

    Maçın yeniden oynanmasını talep edeceklerini belirten Özman, "bu maç isterse Bursa'da oynansın ama biz tekrar edilmesini istiyoruz. Biz kümede kalma savaşı veriyoruz. Bu takım düşerse Türkiye kaybeder. Diyarbakır'daki gençler kaybeder. Provakatörler kazanmış olur" dedi.

    Budakın: "Bize yapılanı unutmuyoruz"

    Sportif direktör Mehmet Budakın, "bu maç futbolun dışında siyasi bir boyuta geçti ve olanlar oldu. Biz de çok üzgünüz" dedi:

    "Biz halk olarak bize yapılanı unutmuyoruz. Keşke unutsak ama unutmuyoruz. İlk maçta yaşanan olaylar bu duruma zemin oluşturdu. Keşke bize ilk maçta ırkçı söylemlerde bulunmasalardı da bu olaylar yaşanmasaydı. Bize de ilk maçta taş atıp, kurşun sıksalardı ama o sözleri söylemeselerdi.

    "Yaşananların Diyarbakırsor taraftarına mal edilmesini istemiyorum. Bu maç futbolun dışında siyasi bir boyuta geçti ve olanlar oldu. Biz de çok üzgünüz. Ancak bu maçın yeniden oynanmasını istiyoruz. Federasyondan bu maçın yeniden oynanmasını talep edeceğiz".

    Futbolcuların görüşleri

    Diyarbakırspor'un tecrübeli savunma oyuncusu Ümit Bozkurt, "bu olaylar sezonun ilk yarısında oynadığımız Bursaspor maçının ardından ortaya çıkan durumun bir sonucu oldu. Ben her iki takım taraftarını da bu durumdan dolayı kusurlu buluyorum" dedi.

    Ümit, "Diyarbakır halkı misafirperver ve iyi insanlardır. Ancak sürekli böyle olaylarla anılmak onları da rahatsız ediyor. Biz bundan sonra kümede kalmak için elimizden geleni yapacağız. Federasyonun vereceği karara da saygı duyuyoruz. Her şey hak edilmiş oldu" diye konuştu.

    "Bu yaşananların cezasını futbolcular çekmemeli" diyen Adnan Güngör, "biz sahada mücadele ederek maçı oynamak istiyoruz. Maçın tekrarlanmasını istiyoruz. Emeğimizin boşa gitmesini istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

    "Bursaspor maçından önce böyle olayları görmedim. İstiklal Marşı'nın ıslıklandığını da ilk kez bu maçta gördüm" diyen Gökhan Tokgöz ise şunları kaydetti:

    "Kendi sahamızda son olarak Denizlispor bizi 2-0 mağlup etmişti, ama taraftarlarımız maç sonu rakibimizi alkışlarla uğurladılar. Ayrıca ben bu maçta Diyarbakırspor taraftar gruplarının olayların içinde olmadığını gördüm. Köşe bayraklarının arkasındaki tribünlere oturan bazı gruplar bu olayları başlattı. Onların Diyarbakırspor taraftarı olduğuna inanmıyorum. O insanlar kimlerse amaçlarına ulaştılar.

    "Ayrıca Diyarbakır'da yaşanan olaylar diğer illerdeki olaylara göre daha büyütülüyor. Ben sürekli Diyarbakır halkının içindeyim ve çok iyi insanlar var. Biz futbolcular olarak yaşanan olayların cezasını çekmek istemiyoruz. Karşılaşmanın yeniden oynanmasını istiyoruz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow