hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Penbe: "Tugay Kerimoğlu doğru seçim"

    Penbe: Tugay Kerimoğlu doğru seçim
    expand

    Galatasaray'ın 2000'de kazandığı UEFA Kupası kadrosunda yer alan Ergün Penbe, kulübün, eski takım arkadaşı Tugay Kerimoğlu'nu altyapısnın başına getirerek doğru karar verdiğini söyledi.

    Bank Asya 1. lig takımı Mersin İdmanyurdu'nun teknik direktörlüğünü yapan Ergün Penbe, Galatasaray'ın Tugay Kerimoğlu'nu altyapının başına getirmekle doğru bir karar verdiğini ifade etti.

    Tugay'ın yıllarca Galatasaray'a hizmet ettiğini, uzun yıllar Avrupa'da futbol oynadığını ve futbol bilgisinin iyi olduğuna işaret eden Penbe, "futbolculuğu zaten iyiydi. Bilgisini, Avrupa'da yaşadığı tecrübesini altyapıdaki hoca ve futbolculara vereceği inancındayım" dedi.

    "Sezon başında bana teklif edildi"

    Penbe, sezon başında altyapı sorumlusu olarak kendisine teklifte bulunulduğunu belirterek, "ama ben daha erken olduğunu ve bana biraz aksiyon gerektiğini, belki ilerleyen yıllarda düşünebileceğimi iletip, teşekkür ettim" dedi.

    Penbe, "ama Tugay kardeşim bunu kabul etmiş ve bence doğru bir seçim yapmış. İnşallah Galatasaray için hayırlısı olur" diye konuştu.

    Ergün Penbe, futbolculuk döneminde 13 yıl Galatasaray camiasına en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştığını belirterek, "Ergün Penbe'yi Ergün Penbe yapan o camiadır. Futbolu bıraktık, şimdi teknik direktörüz. Teknik direktörlük yaşantımda da Galatasaray camiasına en iyi şekilde hizmet etmek isterim. Hedeflerimin arasında orada görev almak olacaktır" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow