hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şener: "En büyük hatam Tjikuzu transferi"

    Şener: En büyük hatam Tjikuzu transferi
    expand

    Trabzonspor kulübü başkanı Sadri Şener, en büyük hatasının Razundara Tjikuzu'yu transfer etmek olduğunu söyledi.

    Sadri Şener, Trabzonspor tesislerinde DHA'ya samimi açıklamalarda bulundu.

    Şener, Razundara Tjikuzu'ya ve stada harcadıkları paralara üzüldüğünü vurguladı:

    "Tjikuzu'yu keşke almasaydım diyorum. O konuda pişmanım. Çok araştırmamışız demek. Kulüpten stada çok ciddi paralar harcadık. Bazen kendi kendime düşündüğümde, 'bana kimse stadı niye yeniden yapmıyorsun diye dokunmadı ama biz yaptık.

    "Stada kulüp kasasından aşağı, yukarı 5-6 milyon lira harcadık. Yaparken de bu işten keyif aldık ama şimdi zemini bozuldu, onu yapıyoruz. Yeni stat da yapılacak. Bundan biraz üzüntü duydum. Ama gelen misafirleri filan çok iyi ağırlıyoruz, ondan da keyif alıyorum."

    "Akyazı projesi artık hayal değil"

    Şener, Akyazı projesinin artık hayal olmaktan çıktığını belirterek, "tüm başkanların katıldığı bir toplantı da, herkes, 'benim stadım başladı, benim ki yapılıyor' derken bir tek ben bir şey diyememiştim. Şimdi ben de diyebilirim. Ama benim gönlüm Avni Aker'in etrafındaki binaların kamulaştırarak oraya bir stat yapılmasıydı. Çünkü halkın gidip gelmesi daha kolay olurdu. Ama Başbakan istemedi" dedi.

    "Gökhan Ünal'a şimdi o kadar vermem"

    Fenerbahçe'ye transfer olan Gökhan Ünal'ın bu sene kendisinde hayal kırıklığı yarattığını belirten Şener şöyle konuştu:

    "Geçen sene görevini yapmıştı ama bu sene yapamadı. Sonunda da onu satmak durumunda kaldık. İyi bir alışveriş oldu. Şimdi olsa Gökhan Ünal'a aynı parayı vermem. Trabzonspor'u devraldığımızda takımın hava olarak kanatlanıp uçması gerekiyordu. O yüzden Gökhan Ünal önemli bir transferdi. Ve o görevini yaptı. Tekrar hayata döndük" dedi.

    Sivasspor'a gönderme

    Şener, geçtiğimiz sezon Sivasspor, şimdi de Bursaspor'un kendisini dördüncü büyük gibi görmesiyle ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu:

    "Trabzon küçük bir şehir ve büyük bir takımı var. Biz İstanbul'da 30 bin seyirciye oynuyoruz. Bizim kulübümüzün içerisindekiler ne Sivas'ta, ne de Bursa'da var. Geçen sene Sivasspor kendini büyük görüyordu, şimdi kayboldu.

    "Şimdi Bursa iyi gidiyor. Büyük takım futbolcu satmaz. Satarsan seneye şampiyonluğa oynayamazsın. Büyük olmak istiyorlarsa kendi şehirlerinde başka takımı tutan taraftar olmamalı. Bazı seneler beni geçebilirsin ama 10 senelik ortalamanda ne yapıyorsun? Mesela biz hiç kümeye oynamadık. Onlar gitti geldiler. İnşallah beşinci büyük olurlar. Çünkü bizim temennimizde rekabetin artması yönünde."

    "Altyapıdaki sorunu bulmalıyız"

    Altyapıdan oyuncu yetişmemesine oldukça sinirlendiğini vurgulayan Şener, "alttan oyuncu yetişmiyorsa ya ben suçluyum ya oradaki hocalar ya da futbolcular suçlu" dedi:

    "Biri çıkıp bana desin ki, 'sen bize forma almadın, çim saha yaptırmadın. O yüzden oyuncu yetişmiyor.' O zaman ben sorumluluğun bir bölümünü üzerime alırım. Veya biri çıkıp desin ki, 'bizde son yıllarda doğan çocukların genetik yapısı futbolcu olmasına uygun değil.' Ona da razıyım.

    "Bu tartışılıp benime öne bir şey getirilmeli ki buna bir çözüm bulayım. Ama böyle giderse, burada altyapımdaki takımları saklayıp, bölgedeki diğer takımları alt yapı olarak kullanmayı gündemimize alabiliriz. Bu bir tarz. Ama buraya oyuncu bulmamız lazım."

    Mayıs ayında altyapıya neşter vuracağını ifade eden Şener, "bu neşter hoca olur veya yapılanma olur. Ama bir şey yapacağım. Galatasaray'a gidiyorsun, başkan rahat bir şekilde, 'altyapıyı güçlendireceğim' diyor. Benim sol bekim bile Galatasaray alt yapısından yetişmiş. Onlar sürekli altyapıdan oyuncu alıyor ama biz alamıyoruz. Şu da bizim yetiştirdiğimiz futbolcu diyemiyoruz. Şimdi onların sebebini bulacağım ve o sorunu halledeceğim" dedi.

    Oğuz Çetin'e sitem

    Milli takımın Honduras ile oynadığı hazırlık maçında Trabzonsporlu futbolcuların hiç birinin oynamamasını da değerlendiren Şener, "Oğuz Çetin iki dakika bile olsa nezaketen bizim futbolcularımızı oyuna koymalıydı. Oynatmayacaksan alma. Hiddink, Engin ve Oğuz'u seçmiş, 'niye seçmiş?' deseniz bunun cevabı yok. Ben Hiddink'e o kadar para vermezdim. Ama sonuçta federasyonun kararı. Onların da her şeyine karışmamak lazım" dedi.

    Şampiyonluğun aklından hiç çıkmadığını söyleyen Şener, "60'a merdiven dayadım. 30'lu yaşlarda yöneticilik yapmaya başladım. Şampiyon olarak Trabzonspor'u görmek beni çok mutlu edecek. Kendi gelirleri olan, hiç kimseye muhtaç olmayan bir Trabzonspor bırakmak istiyorum. Bu sene yapmamız gereken bir - iki iş var. Bunları bir halledebilirsem, bu kadro da bu sene olmasa seneye şampiyon olur diye düşünüyorum" diye konuştu.

    Hoca isterse flaş transfer yaparız"

    Sadri Şener, transfer çalışmalarını fazla uzatmayacaklarını belirterek, "hocayla tam netleştirmedik ama stoper almayı düşünüyoruz. Orta sahada bir kalabalığımız olduğunu söyledi hocamız. Hocamıza çok uzatmadan tespitlerini yapmasını söyledik. Transferi erkenden bitirmek istiyoruz" dedi.

    Şener, "Şenol hoca isterse flaş transfer de yapabiliriz. Ama bazen transferde, 'flaş' denilen insanlar Trabzon'a gelirken fiyatını artırabiliyor. Ancak hocamız isterse o imkanımız var" diye konuştu.

    Transferde yanlışlar yaptıklarını kabul eden Şener, "bu yanlışlar her takımda yapılıyor. Ben izlediğim transfer politikalarında kulübe her aldığım oyuncuyu mutlaka bir hocanın tavsiyesiyle almışımdır. Hiçbir yönetici arkadaşımız da bu mesuliyetin altına girip kendisi oyuncu almaz" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow