hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Wenger'den Bendtner'e büyük övgü

    Wengerden Bendtnere büyük övgü
    expand

    Arsenal menajeri Arsene Wenger, Şampiyonlar Ligi son 16 rövanşında Porto'ya üç gol atarak yıldızlaşan Nicklas Bendtner'e övgüler yağdırdı.

    Arsenal, ilk maçta 2-1 yenildiği Porto'yu rövanşta 5-0 yenerek Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalırken, rövanşın yıldızı Danimarkalı Bendtner oldu.

    Üç gün önce Burnley karşısında birçok fırsatı değerlendiremeyen ve bu sezon taraftarların en çok eleştirdiği isim olan Bendtner, Porto'ya üç gol atarak maça damgasını vurdu.

    Bendtner'i FC Kopenhag'da keşfeden ve Arsenal'e kazandıran Wenger, "futbolda işlerin ne kadar kolay değiştiğini bir kez daha gördük. Nicklas güvenini kaybetmedi, bu maça çok konsantre ve inançlı çıktı, Bu onun güçlü yönü, moralini belli bir seviyede tutabiliyor" dedi.

    Arsenal'in Danimarkalı forvete ihtiyacı olduğunu belirten Wenger, "biz genelde çok kısa bir takımız, o nedenle Nicklas'ın güçlü fiziği bizim için çok önemli. Bize hem hücumda hem de savunmada çok katkısı var" diye konuştu.

    Fransız teknik adam, Porto maçında mükemmel bir gol atan orta saha oyuncusu Samir Nasri ile çabukluğu ve yüksek temposuyla rakip savunmayı paramparça eden Andrei Arshavin'i de övdü.

    Wenger, kaptan Cesc Fabregas'ın yokluğunu hiç hissetirmeyen Nasri için, "gelişimi çok iyi. Antrenmanlarda yaptığını bu gece maçta yaptı. Zaten yetenekli bir oyuncu, artık verimli olmaya da başladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow