hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adios Şampiyonlar Ligi adios Pellegrini?

    Adios Şampiyonlar Ligi adios Pellegrini
    expand

    Real Madrid genel direktörü Jorge Valdano, Şampiyonlar Ligi'nden elenmelerine rağmen teknik direktör Manuel Pellegrini'nin görevine devam edeceğini söyledi.

    Dünya futbolunun devi Real Madrid Şampiyonlar Ligi'ne üst üste altıncı kez son 16 turunda veda etti.

    250 milyon euroyu bulan transfer harcamasına rağmen Lyon'a elenmekten kurtulamayan İspanyol takımında eleştiri okları her zaman olduğu gibi Şilili teknik direktör Manuel Pellegrini'ye yöneldi.

    Kulübün genel direktörü Jorge Valdano, Pellegrini'nin gelecek sezon da takımın başında olup olmayacağı sorusuna, "evet devam edecek. Ortada imzalanmış bir sözleşme var, çünkü kulüp Manuel ile çalışmak istiyor" dedi.

    Valdano, sezon başından bu yana medya tarafından acımasızca eleştirilen Pellegrini'ye saygı duyduklarını ve güvendiklerini söyledi.

    Şampiyonlar Ligi'nden önce İspanya Kral Kupası'na da veda eden Real Madrid'in bu sezon kazanbileceği tek kupa olarak lig kalmış durumda.
        
    Valdano, "üzgünüz çünkü Şampiyonlar Ligi bizim için çok önemliydi. Ama sadece bir maça bakarak durumu abartmaya gerek yok" dedi.

    Manuel Pellegrini ise yaptığı açıklamada görevine devam etmek istediğini ama bu konudaki kararın yönetime ait olduğunu söyledi.
        
    Pellegrini, "Şampiyonlar Ligi'nden elenmek çok büyük bir başarısızlık. Yarından itibaren düşünmemiz gereken tek şey lig şampiyonluğu" dedi.

    İspanyol basını: "Pellegrini dışarı"

    Sonucu "Felaket" başlığıyla duyuran AS gazetesi, bunun kabul edilemez olduğunu yazdı ve takımın altı yıldır çeyrek finale çıkamaması için "Kabus sürüyor" ifadesini kullandı.

    Marca gazetesi, skordan sorumlu tuttuğu Pellegrini için "Dışarı" başlığını kullandı ve bunun son 15 yıldaki en büyük başarısızlık olduğunu savundu.

    Marca'nın haberinde, "Şilili yine başarısızlığa uğradı. Lyon'da ağır hatalar yapmıştı. İspanya'daki maç da daha iyi değildi. Suçlu Pellegrini" diye yazdı.

    ABC gazetesi, transferde harcanan 250 milyon euroyu hatırlatarak, "250 milyon euro çöpe atıldı" başlığını kullandı.

    El Pais, "Kupalar satın alınmaz, kazanılır" başlığıyla verdiği haberde, Lyon'un 2. yarıda teknik direktörü Claude Puel'in değişiklikleriyle daha iyi oynadığını vurguladı.

    İspanyol basınındaki haberlerde, bu yıl Şampiyonlar Ligi finalinin 22 Mayıs'ta Madrid'de oynanacağı hatırlatıldı ve bunun hayal kırıklığını artırdığı kaydedildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow