hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hiddink'in Fildişi sevdası bir başka

    Hiddinkin Fildişi sevdası bir başka
    expand

    Guus Hiddink'in danışmanı, Fildişi milli takımının teklifini değerlendirmek için Rusya Futbol Federasyonu ile sözleşmelerini feshetmeye çalıştıklarını açıkladı.

    Fildişi Futbol Federasyonu, Dünya Kupası finallerinde takımı emanet etmek için Hiddink'in alternatifi olarak Philippe Troussier'ye teklif götürdü ama Hollandalı teknik adamdan da tamamen vazgeçmiş değil.

    Hiddink'in danışmanı Cees van Nieuwenhuizen, Fildişi'ne net bir cevap  verebilmek için Rusya ile olan sözleşmeyi feshetmeye çalıştıklarını açıkladı.

    Van Nieuwenhuizen, "umarım bu kontrat meselesi en geç bu ay sonuna kadar çözülür. Fildişi tarafına karşı dürüst olmalıyız ama Rusya sözleşmemizi feshetmeden bir şey yapamayız" dedi.
        
    1 Ağustos'ta Türk milli takımındaki görevine başlayacak olan Hiddink'in Rusya ile sözleşmesi 15 Temmuz'da bitiyor.

    Medyada çıkan haberlerde, geçtiğimiz ay Vahid Halilhodziç'in işine son veren Fildişi Futbol Federasyonu'nun Hollandalı teknik adama 15 Mayıs'tan geçerli olmak üzere iki aylık kontrat teklif ettiği belirtiliyor.
        
    Van Nieuwenhuizen, "Rusya bizi serbest bıraksa bile Fildişi'nin teklifini kabul edeceğimiz kesin değil" diye konuştu.

    Van Nieuwenhuizen, Rusya'nın Ocak ayından bu yana Hiddink'e ödeme yapmadığını doğruladı ama şu an için yasal yola başvurmayacaklarını, öncelikle Rusya ile anlaşma yolunu zorladıklarını söyledi.

    Hiddink İstanbul'a geliyor

    A milli takımın yeni teknik direktörü Guus Hiddink, 15 Mart Pazartesi günü İstanbul'a gelecek.

    Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Hollandalı teknik adam, federasyon başkanı Mahmut Özgener ile birlikte aynı gün düzenlenecek basın toplantısına katılacak.

    Basın toplantısının yeri ve saatinin daha sonra açıklanacağı duyuruldu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow