hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Galatasaray galibiyete kilitlendi

    Galatasaray galibiyete kilitlendi
    expand

    Turkcell Süper Lig'de bir maçı eksik Bursaspor'un bir puan önünde liderlik koltuğunda oturan Galatasaray, evinde Ankaragücü'nü ağırlayacak.

    Ali Sami Yen Stadı'nda (14 Mart Pazar) saat 19.00'da başlayacak maçı Kuddusi Müftüoğlu yönetecek.

    Eskişehirspor'a deplasmanda 2-1 yenilerek, zirve yarışında yara alan sarı-kırmızılı ekipte, sezonun ilk yarısında Ankara'da 3-0 mağlup olduğu başkent temsilcisi önünde tek hedef, galibiyet.

    Galatasaray'da sarı kart cezalısı olan takım kaptanı Arda Turan Ankaragücü maçında forma giyemeyecek. Harry Kewell, Gökhan Zan ve Hakan Kadir Balta'nın ise sakatlıkları bulunuyor.

    25 Ekim 2009 tarihinde Fenerbahçe ile Kadıköy'de yapılan lig maçında sakatlanan Milan Baros'un sonra Ankaragücü maçının kadrosuna alınması bekleniyor.

    Galatasaray içeride, Ankaragücü dışarıda namağlup

    Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı'nda bu sezon yaptığı 12 lig maçından dokuzunu kazanıp, üçünde berabere kalırken, iç sahada yenilgisi olmayan tek takım.

    Alt sıralardan kurtulmak isteyen Ankaragücü ise 2010 yılında ligde yaptığı yedi maçtan altısında berabere kaldı, birini kazandı ve hiç yenilmedi.

    2010'da adeta beraberliklere abone olan başkent temsilcisi, son yedi lig maçında dört gol atıp, kalesinde sadece üç gol gördü.

    Ankaragücü'nün son yedi lig maçından dördü 0-0 tamamlandı. İki ekip arasında 27 Ocak'ta Ankara'da yapılan Ziraat Türkiye Kupası grup maçı da 0-0 bitti.

    90. randevu

    Galatasaray ile Ankaragücü lig tarihinde 90. kez karşı karşıya gelecek.

    İki takım arasındaki lig maçlarında Galatasaray'ın galibiyet sayısında 56-14 gibi büyük bir üstünlüğü göze çarpıyor. Taraflar 19 maçta eşitliği bozamadı.

    Galatasaray'ın ligde attığı toplam 179 gole, başkentin sarı-lacivertli ekibi 74 golle karşılık verebildi.

    İki takım arasında sezonun ilk yarısında Ankara'da yapılan maçı Ankaragücü 3-0 kazandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow