hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır hükmen yenik, Bursa lider

    Diyarbakır hükmen yenik, Bursa lider
    expand

    Türkiye Futbol Federasyonu, yarıda kalan Diyarbakırspor-Bursaspor maçını hükmen 3-0 olarak Bursaspor lehine tescil etti.

    TFF, saha olayları yüzünden 17. dakikada hakem tarafından tatil edilen Diyarbakırspor-Bursaspor Turkcell Süper Lig 24. hafta maçının sonucuna ilişkin kararı açıkladı.

    Federasyon, karşılaşmayı hükmen 3-0 olarak Bursaspor lehine tescil etti. Bu kararla puanını 55'e yükselten yeşil-beyazlılar, Galatasaray'ı iki puan farkla geçerek liderliğe yükseldi.

    Federasyon, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Diyarbakırspor arasında 87. dakikada Belediyespor 1-0 öndeyken çıkan olaylar yüzünden yarıda kalan 25. hafta maçıyla ilgili kararını cuma günü verecek.

    Diyarbakırspor, bu maçta da hükmen yenik ilan edilmesi halinde otomatikman Turkcell Süper Lig'den düşecek.

    21 puanla düşme hattında yer alan Güneydoğu ekibi, 6 Mart'ta Diyarbakır Atatürk Stadı'nda yarıda kalan Bursaspor maçında çıkan olaylar nedeniyle PFDK'dan üç resmi maçı tarafsız sahada seyircisiz oynama cezası almıştı.

    Arıboğan: "Maçlar farklı, olaylar farklı"

    Mahmut Özgener başkanlığında, federasyonun İstinye'deki merkez binasında toplanan yönetim kurulunun aldığı kararı, başkan vekili Lutfi Arıboğan açıkladı.

    Federasyon olarak istenmeyen olayları önleme yolunda da kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Arıboğan, bu kararı almadan önce, maçın temsilcileri ve hakemleriyle görüşüp, video görüntülerini yönetim kurulu olarak izlediklerini, TFF Hukuk Başmüşavirliği'nden de gerekli bilgileri aldıklarını söyledi.

    Arıboğan, Diyarbakırspor'un, Bursaspor ve Büyükşehir ile yaptığı olaylı maçlarda bir paralellik olup olmadığı yönündeki soruya, "iki maçta da vahim olaylar var. İkisinde de sorunlar var, ama farklı olaylar ve maçlar. Böyle düşünmek gerekir" yanıtını verdi.

    Diyarbakırspor: "Usule aykırı"

    Diyarbakırspor Hukuk Danışmanı Avukat Vedat Erten, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Turkcell Süper Lig'de olaylar nedeniyle yarıda kalan Diyarbakırspor-Bursaspor maçında Diyarbakırspor'un hükmen (3-0) mağlup sayılmasına ilişkin kararının "hukuka uygun olmadığını" iddia etti.

    Erten, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TFF Yönetim Kurulunun bugün aldığı kararda, Disiplin Kurulu kararını gerekçe gösterdiğini belirterek, kendilerine göre alınan bu kararın usule aykırı olduğunu söyledi.

    Çünkü, Disiplin Kurulu kararının henüz kesinleşmiş bir karar olmadığını ve henüz Tahkim Kuruluna başvuru sürecinin devam ettiğini ifade eden Erten, "Tahkim Kurulu da bu itirazımızı değerlendirip buna göre bir karar verecek. Kesin olmayan bir kararı dayanak alarak verilmiş karar hukuka uygun değil. Bu yanlışlığa rağmen karara saygı gösteriyoruz. İtirazımızı Tahkim Kuruluna yapacağız. Fakat Tahkim Kurulu, alınan bu kararla baskı altına alınmıştır. Tahkim Kurulunun yine de tarafsız ve bağımsız karar vereceğine inanıyoruz. Herkes üzerine düşeni yapmak zorundadır" dedi.

    Kulüp Basın Sözcüsü Suat Önen de Kulüp Başkanı Çetin Sümer ile birlikte İstanbul'da bulunduğunu bulunduğunu ve yarın akşam Diyarbakır'a döneceğini anlatarak, verilen kararla ilgili ancak döndükten sonra açıklama yapabileceklerini bildirdi.

    Bu arada, teknik direktör Güvenç Kurtar, daha önce saat 16.00'da Seyrantepe Tesisleri'nde yapılacağı açıklanan idmanı iptal ederken, futbolcularla olağanüstü toplandı.

    Bursaspor'dan açıklama

    Bursaspor Kulübü Basın Sözcüsü Ferruh Nayman, Turkcell Süper Lig'de olaylar nedeniyle yarıda kalan Diyarbakırspor-Bursaspor maçında Diyarbakırspor'un hükmen (3-0) mağlup sayılmasına ilişkin kararı değerlendirirken, "Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) kurallara göre karar verdi" dedi.

    Nayman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır'daki maçta yaşananların Diyarbakırspor taraftarlarınca gerçekleştirildiğine inanmadığını, gerçek Diyarbakırspor taraftarının kulübünü zora düşürecek davranışlarda bulunmayacağını söyledi.

    Diyarbakırspor'un kümede kalacağına inandığını dile getiren Nayman, şöyle konuştu: "Hoş olmayan olaylar yaşandı. Buna karşılık TFF kurallara göre karar verdi. Biz Diyarbakırspor'un küme düşmesini istemiyoruz. Hala kümede kalma şansları var. Onlara başarılar diliyorum. Diyarbakırspor bizim her zaman dostumuz. İnşallah ligde kalırlar ve gelecek sene ligde sportmence, fair-play kuralları çerçevesinde karşılaşma yaparız."

    Nayman, Bursaspor'un, Diyarbakırspor'un 3-0 hükmen mağlup sayılmasıyla aldığı 3 puanla ligde liderliğe yükseldiğine işaret ederek, şunları kaydetti: "Lider olduk mutluyuz, ama bunun da faturası oluyor. Bütün takımlar lidere karşı daha farklı oynuyorlar. Biz bunun stresini ve gerilimini yaşayacağız. Hocamız Ertuğrul Sağlam, bunu çok iyi biliyor ve futbolcuları psikolog gibi yönlendirmeye çalışıyor. Yerimizi korumak için elimizden geleni yapacağız. Bursaspor artık farklı bir takım. Eski Bursaspor değil. Manisaspor maçında gördünüz, taraftarımız artık daha bilinçli. İnşallah Bursaspor sezon sonunda Türk futbol tarihinde bir çığır açmış olacak."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow